Η Ιφιγένεια και ο Δημήτρης αλλάζουν τη Λαμία!!!


Δύο νέα άτομα και παράλληλα αδέρφια από τη Λαμία με νέες ιδέες η Ιφιγένεια Τριανταφύλλου και ο Δημήτρης Τριανταφύλλου που προέρχονται από το χώρο της αρχιτεκτονικής στοχεύουν με τις μελέτες τους να κάνουν την πόλη μας καλύτερη. 

Μάθετε ποιοι είναι και δείτε μερικές ενδεικτικές μελέτες τους.


ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΘ
M.A. – LANDSCAPE AND URBANISM
[KINGSTON UNIVERSITY, LONDON, UK]

Γεννήθηκε το 1985 στο Χολαργό Αττικής. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλος ΤΕΕ από το 2009 και κάτοχος μελετητικού πτυχίου A’ τάξης. Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο πανεπιστήμιο Kingston University του Λονδίνου με τίτλο “Master of Arts [MA], Landscape and Urbanism”. Ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Επικοινωνίας κι Ενημέρωσης με εξειδίκευση στον τομέα της σχέσης των ΜΜΕ με την Αρχιτεκτονική.

Ασχολείται ως Αρχιτέκτονας Μηχανικός με μελέτες δημόσιων και ιδιωτικών έργων, με πανελλήνιους και διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, καθώς και με έργα interior design. Το 2015 εργάστηκε ως Ρroject Μanager στην αποκατάσταση διατηρητέων κατοικιών στο Chelsea του Λονδίνου.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΘ
M.S.ARCH. – RESILIENT AND SUSTAINABLE STRATEGIES
[KU LEUVEN, BELGIUM]

Γεννήθηκε το 1989 στο Χολαργό Αττικής. Το 2013 αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε στο Politecnico di Milano το 2010 μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών  Erasmus. Tο 2016 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Λουβένης [KU Leuven] στο Βέλγιο, με τίτλο “Master of Science in Architecture [MSArch], Resilient and Sustainable Strategies”.

Τον Ιούλιο του 2016 ταξίδεψε στην πόλη Moshi της Τανζανίας και συμμετείχε σε εθελοντικό πρόγραμμα κατασκευής του χώρου εστίασης ενός δημοτικού σχολείου. Ασχολείται με αρχιτεκτονικές μελέτες και διαγωνισμούς, καθώς και με την αρχιτεκτονική φωτογραφία, όπου κι έχει διακριθεί για το έργο του.

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΚΑΡΑΒΙ) 


Η πλατεία Αλέκου Κοντόπουλου (Καράβι) βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Λαμίας και λειτουργεί ως είσοδος του νεοκλασικού κτιρίου που στεγάζει ορισμένες από τις λειτουργίες του Δήμου, καθώς και το γραφείο του Δημάρχου.Ενώ σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σχετικά πρόσφατα, περιήλθε σε παρακμή. Η βασική ιδέα είναι να δωθεί νέα πνοή στην πλατεία αυτή, μέσω της διαφοροποίησης της χρήσης της. Δημιουργούμε ένα χώρο φιλόξενο για τα παιδιά, που θα λειτουργεί σε συνδυασμό με μία παιδική δανειστική βιβλιοθήκη.Ταυτόχρονα, με το σχεδιασμό ενός νέου δικτύου καθιστικών που ακολουθούν τους σχεδιαστικούς άξονες της ήδη υπάρχουσας μορφής και είναι απόλυτα ενταγμένα στο περιβάλλον της πλατείας, προσκαλούμε όλους τους πολίτες της Λαμίας να τη γνωρίσουν ξανά.Για τη σκίαση, αλλά και την προστασία των παραπάνω καθιστικών, τοποθετούμε εφελκυόμενες τέντες, που με την αέρινη μορφή τους δημιουργούν ένα τελικό αποτέλεσμα με διαφορετικές φιλόξενες γωνιές χαλάρωσης κι αναψυχής για τους επισκέπτες της πλατείας.Τέλος, μία εικαστική δημιουργία, τοποθετημένη σε κεντρικό σημείο του έργου, που μπορεί να λειτουργήσει και σαν καθιστική γωνιά, προσθέτει χρώμα κι δίνει έμφαση στο νέο χαρακτήρα της πλατείας, ως ένα νέο σημείο συνάντησης για την πόλη της Λαμίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΛΑΜΙΑ

ΕΤΟΣ
2017

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Αρχιτεκτονική Μελέτη: VTria Architects
Ιφιγένεια Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τριανταφύλλου

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ


Το κτίριο, επί της πλατείας Λαού, στο κέντρο της πόλης της Λαμίας, αποτελούσε διώροφη κατοικία, κτισμένη στα 1880, χωρίς πολλά εικαστικά στοιχεία στις όψεις, αλλά επιβλητικό σαν όγκος, με καθαρές κι αυστηρές γραμμές. Οι όροφοι συνδέονται εσωτερικά με ξύλινη σκάλα. Το κτίριο περιβάλλεται από κήπο και από τις τρεις πλευρές του.

Λειτούργησε για πολλά χρόνια ως χώρος εστίασης. Πρόσφατα περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος κι αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει σαν μουσείο της πόλης και για άλλες μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.

Η είσοδος βρίσκεται στη νότια πλευρά, και περιλαμβάνει reception, info point και gift shop. Στη συνέχεια λειτουργεί το Μουσείο της πόλης της Λαμίας. Οι πάνω όροφοι διαμορφώνονται έτσι ώστε να λειτουργήσουν χώροι για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις. Στο επίπεδο του ισογείου λειτουργεί επίσης χώρος café. Στον κήπο του, εκτός από την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, θα γίνονται και προβολές κινηματογραφικών ταινιών κι άλλων αφιερωμάτων.

Το Μουσείο θα λειτουργήσει, ώστε να δώσει νέα πνοή στην πόλη της Λαμίας και να δημιουργήσει ένα νέο τοπόσημο που θα καλεί τους επισκέπτες να ενημερωθούν για την ιστορία της πόλης.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΛΑΜΙΑ

ΕΤΟΣ
2017

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Αρχιτεκτονική Μελέτη: VTria Architects
Ιφιγένεια Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τριανταφύλλου

Περισσότερες μελέτες αλλά και πληροφορίες στην ιστοσελίδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.