Η Ελένη από το Κωσταλεξι - Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας


Πρόκειται για την περιπέτεια της δύστυχης Ελένης Καρυώτη από το Κωσταλέξι.

Αυτής της κοπέλας, η οποία, ενώ ήταν άρρωστη από ανίατη σχιζοφρενική ασθένεια - από 14 ετών - επέπεσαν, επάνω στα αδέλφια της και την Κωσταλέξιώτικη κοινωνία - με συνειδητό μένος, ψεύδος και παραπληροφόρηση, ανείπωτη κοινωνική αναλγησία, με βιασμό και ασέλγεια επί της αληθείας, με βάναυση και αχαλίνωτη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας και, όλα αυτά, για να δημιουργήσουν ένα, δήθεν κοινωνικό στίγμα, το οποίο το χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν, ως πρόσχημα, για την αβυσσαλέα οικονομική εκμετάλλευση.

Όλα τα ανωτέρω αναιρούνται, με το περιεχόμενο της παρούσης μελέτης, βάση πραγματικών, αδιαφιλονίκητων και μη αμφισβητήσιμων γραφικών και οπτικοακουστικών στοιχείων.

O Τηλεοπτικός Σταθμός «ALPHA», στα πλαίσια της εκπομπής του έγκριτου δημοσιογράφου Χρήστου Βασιλόπουλου, «Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», παρουσίαζε υποθέσεις που – πριν από χρόνια – απησχόλησαν την Ελληνική κοινωνία. Έτσι στις 21 Ιανουαρίου του 2006 προβλήθηκε και το θέμα της Ελένης Καρυώτη, με κεντρικό προσκεκλημένο και αυτόπτη μάρτυρα, τον επίσης έγκριτο δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομέα, ο οποίος, το 1978, είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, ως ο αρμόδιος ρεπόρτερ της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ". Παρουσιάσθηκαν μαρτυρίες από καταξιωμένους γιατρούς που την εξέτασαν, καθώς και από συγγενείς, συμμαθητές της Ελένης και κατοίκους του χωριού.

Επειδή, το όλο θέμα, έως εκείνη την στιγμή, είχε παρουσιασθεί από την συντριπτική πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. κατά τρόπο τελείως διαστρεβλωμένο, με αποτέλεσμα να θιγεί η τιμή και η αξιοπρέπεια των αδελφών της Ελένης, αλλά και όλων των Κωσταλεξιωτών (συνεπώς και εμού του ιδίου), ζήτησα, από τους αρμοδίους του Τηλεοπτικού Σταθμού, να συμμετάσχω και εγώ στην ανωτέρω παρουσίαση, δεδομένου ότι είχα μελετήσει το όλο θέμα και ήμουν απολύτως γνώστης αυτού.

Η πρότασή μου έγινε δεκτή, αλλά πριν παρουσιαστώ συνέταξα το παρακάτω κείμενο, το οποίο και παρέδωσα στους αρμοδίους για την καλύτερη ενημέρωσή τους.

Τελικά η παρουσίαση του Σταθμού ήταν απολύτως αντικειμενική, διότι ανέφερε, όλα τα γεγονότα, όπως είχαν στην πραγματικότητα. Μάλιστα ζήτησα και έλαβα, από το Σταθμό, ένα DVD με την πρωτότυπη παρουσίαση της εκπομπής, ο τίτλος της οποίας ήταν «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ».πηγή: www.kostalexi.net

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Από το Blogger.