Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος δήλωσε ψευδώς ότι «έπεσε» θύμα ληστείας


Από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, ο οποίος δήλωσε ψευδώς ότι «έπεσε» θύμα ληστείας

Σκοπός του ήταν η είσπραξη αποζημίωσης για το δήθεν αφαιρεθέν κινητό του τηλέφωνο, από ασφαλιστική εταιρεία

Κατασχέθηκαν η κάρτα SIM του ανωτέρω τηλεφώνου, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα, στην αγορά των οποίων είχε προβεί χρησιμοποιώντας τα χρήματα της αποζημίωσης

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και απάτη.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 11-08-2019, ο 26χρονος κατήγγειλε ότι κατά την αποχώρηση του από ιαματικές πηγές ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, τον προσέγγισε άγνωστος δράστης που φορούσε κράνος και με την απειλή μαχαιριού (σουγιά), του απέσπασε μικρό χρηματικό ποσό και το κινητό του τηλέφωνο, ενώ ακολούθως ο δράστης διέφυγε από το σημείο, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, όπου τον ανέμενε συνεργός του.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 26χρονος ουδέποτε «έπεσε» θύμα ληστείας, την οποία «σκηνοθέτησε» με σκοπό την είσπραξη αποζημίωσης, από ασφαλιστική εταιρεία, για το δήθεν αφαιρεθέν κινητό του τηλέφωνο.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν η κάρτα SIM του ανωτέρω τηλεφώνου, καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα, στην αγορά των οποίων είχε προβεί, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που είχε λάβει από την αποζημίωση.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

www.astynomia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη