Η Ινδία απαγόρευσε καθολικά την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου - Στις 39 οι χώρες που απαγορεύεται η πώληση

Η Ινδία απαγόρευσε καθολικά την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου - Στις 39 οι χώρες που απαγορεύεται η πώληση

Η Ινδία ανακοίνωσε την Τετάρτη την πλήρη απαγόρευση της πώλησης όλων των ηλεκτρονικών τσιγάρων, λέγοντας ότι οι συσκευές αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, ειδικά των νέων

"Δυστυχώς, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα προωθήθηκαν αρχικά ως ένας τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να ξεφύγουν από τη συνήθεια του καπνίσματος τσιγάρων. Ήταν μια διαδικασία απογαλακτισμού από τη χρήση τσιγάρων", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ινδίας Nirmala Sitharaman την Τετάρτη μετά από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου.

"Το Υπουργικό Συμβούλιο δικαίως θεώρησε ότι είναι καιρός και πήραμε αμέσως μια απόφαση ώστε η υγεία των πολιτών μας, των νέων μας, να μην εκτοξευθεί σε κίνδυνο", πρόσθεσε.

Ο Sitharaman είπε ότι οι θάνατοι επτά ανθρώπων στις ΗΠΑ που σχετίζονται με την χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία για τον αντίκτυπο τους στην υγεία των ανθρώπων. Εκατοντάδες άνθρωποι αντιμετωπίζουν ασθένειες των πνευμόνων σε 36 αμερικανικές πολιτείες και οι ερευνητές διερευνούν εάν αυτές οι σχετίζονται με τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Ο υπουργός της Ινδικής κυβέρνησης έκανε γνωστό τι με επείγον διάταγμα θα απαγορεύεται τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων χορήγησης νικοτίνης (ENDS) και το διάταγμα θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ινδίας πρόσθεσε ότι η απαγόρευση θα καλύπτει την παραγωγή ηλεκτρονικών τσιγάρων, την κατασκευή, εισαγωγή, εξαγωγή, μεταφορά, πώληση, διανομή, αποθήκευση και διαφήμιση. Περιλαμβάνει όλες τις μορφές ENDS, προϊόντα θερμικής καύσης και συσκευές ηλεκτρονικού ναργιλέ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Οι άνθρωποι που παραβιάζουν την απαγόρευση θα αντιμετωπίζουν ποινές που θα φτάνουν μέχρι και ένα χρόνο φυλάκισης ή πρόστιμο 100.000 ρουπίες (1.400 δολάρια). Για τα αδικήματα που θα επαναληφθούν, η ποινή θα είναι πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 500.000 ρουπίες (7.000 δολάρια). Η αποθήκευση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και έξι μηνών και πρόστιμο 50.000 ρουπίων ($ 700).

«Αυτά τα νέα προϊόντα έρχονται με ελκυστικές εμφανίσεις και πολλαπλές γεύσεις και η χρήση τους έχει αυξηθεί εκθετικά και έχει αποκτήσει επιδημικές διαστάσεις στις ανεπτυγμένες χώρες, ειδικά μεταξύ των νέων και των παιδιών», ανέφερε η κυβέρνηση της Ινδίας.

Οι πωλητές με υπάρχοντα αποθέματα θα πρέπει να δηλώσουν και να καταθέσουν τα εναπομένοντα ηλεκτρονικά τσιγάρα και φυσίγγια στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, πρόσθεσε η δήλωση.

Περίπου 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ή τα νεότερα προϊόντα θερμικής καύσης, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Euromonitor.

Σύμφωνα με την έκθεση για την Παγκόσμια Πολιτική Μείωσης της Βλάβης του καπνού, 39 χώρες έχουν απαγορεύσει την πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων ή υγρών νικοτίνης.



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα https://ift.tt/3050QDD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη