Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού της Σάμου

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού της Σάμου

Εγκαταστάθηκε σήμερα  ο εργολάβος του έργου που αφορά στην κατασκευή νέου ΚΥΤ στη θέση Ζερβού. Πρόκειται για  μια δομή όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στο ΚΥΤ της πόλεως Σάμου προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πρωτεύουσα του νησιού.

Ωστόσο μεγάλη ανησυχία επικρατεί  σε όλους για το αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης  ώστε να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο της υφιστάμενης δομής και της παραχώρησης της στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Η είδηση εξάλλου  όπως ήταν επόμενο πυροδότησε αντιδράσεις   στους κατοίκους των Μυτιληνιών που συνορεύουν με την περιοχή Ζερβού χωρίς ωστόσο η περιοχή να ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα των Μυτιληνιών αλλά σε αυτή του Βαθέος. Συνεδριάζοντας απόψε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής  αποφάσισε να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί στην περιοχή των πρώην Σφαγείων Κνήτη. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την συνέχιση των εργασιών και απευθύνουν μαζικό κάλεσμα  στην κινητοποίηση.  

Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είχαν πραγματοποιήσει λαϊκή συνέλευση προκειμένου να βρουν τον τρόπο για να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών. Πάρθηκε η απόφαση να προσφύγουν στο ΣτΕ  κατά της απόφασης του πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την χωροθέτηση του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού και με τη βοήθεια της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 10.000 ευρώ για την προσφυγή η οποία θα γίνει από δέκα κατοίκους και όχι από την Κοινότητα των Μυτιληνιών που δεν έχει έννομο συμφέρον να καταθέσει την προσφυγή.

The post Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο ΚΥΤ στην Ζερβού της Σάμου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/309oAFN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη