Εξοικονομώ κατ' οίκον: Έρχεται τρίτη φάση και αυξάνεται ο προϋπολογισμός

Εξοικονομώ κατ' οίκον: Έρχεται τρίτη φάση και αυξάνεται ο προϋπολογισμός

Η τεράστια απήχηση που είχε το «Εξοικονομώ κατ' οίκον» είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να απεργάζεται σχέδιο και για τρίτη φάση του προγράμματος. Σχετική δήλωση έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο «Εξοικονομώ κατ' οίκον λειτούργησαν... ευεργετικά τα ποσά της επιδότησης που σε ορισμένες περιπτώσεις έφταναν και το 70% με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός στην ιστοσελίδα του προγράμματος, με χιλιάδες πολίτες να μην μπορέσουν τελικά να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «το "Εξοικονομώ κατ' Οίκον" είναι ένα λαϊκό πρόγραμμα το οποίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στην πρώτη του φάση, θέλω να υπενθυμίσω, πριν από τις εκλογές, το σύστημα που το υποστήριζε τεχνικά κατέρρευσε. Αυτή τη φορά το σύστημα λειτούργησε και είχαμε αποτελέσματα σε λιγότερο από ένα 24ωρο» προσέθεσε ο ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» και «παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, που είχε υπογράψει σύμβαση με το Υπουργείο εδώ και πολλούς μήνες, υπήρξαν κάποια προβλήματα καθυστέρησης. Δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι καλύφθηκαν με τις αιτήσεις που έκαναν και αυτό προχώρησε αυθημερόν».

Παρά ταύτα, όπως είπε, «γύρω στους 8.000 ακόμα, παρότι προχώρησαν αρκετά τη διαδικασία, δεν μπόρεσαν να το κάνουν διότι εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να προχωρήσουμε με την τρίτη φάση και με μία αύξηση του προϋπολογισμού. Είμαστε ήδη σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο έχει και τον κεντρικό συντονισμό όλων αυτών των προγραμμάτων, προκειμένου να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος, διότι είναι ένα πρόγραμμα χρήσιμο από πολλές και διαφορετικές πλευρές».



via Ειδήσεις | Live News - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα https://ift.tt/30hRx2B
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη