Υπόθεση Novartis: Προανακριτική για Δ. Παπαγγελόπουλο ζητά η ΝΔ (video)

Υπόθεση Novartis: Προανακριτική για Δ. Παπαγγελόπουλο ζητά η ΝΔ (video)

Την σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στην Βουλή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, προανήγγειλε με ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σ. Καλαφάτη, υφίστανται σαφείς ενδείξεις για αθέμιτες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στην δικαιοσύνη. Αντιθέτως, συνεχίζει η ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία δεν προτείνει σύσταση Ειδικής επιτροπή σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα.

«Δεν ακολουθούμε την τοξική πρακτική των μαζικών πολιτικών διώξεων και της στοχοποίησης πρώην πρωθυπουργών και άλλων αντιπάλων μόνο και μόνο για επικοινωνιακά σόου και μικροκομματικά οφέλη, όπως έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα διασφαλίσουμε ότι η διερεύνηση για όλα τα αδικήματα που συντελέστηκαν και για όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε αυτήν την σκοτεινή υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους», είπε.

Στο πλαίσιο της επιτροπής που θα συσταθεί θα διερευνηθεί αν υφίσταται αρμοδιότητα της Βουλής για την άσκηση ποινικής δίωξης για τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Το θέμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη από την Ν. Υόρκη.

Νωρίτερα διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, χωρίς αξιολόγηση, οι καταθέσεις των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, τα υπομνήματά τους και τα συνημμένα σε αυτά έγγραφα, καθώς και το μέρος της δικογραφίας όπου εμπεριέχεται καταγγελία κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλεξη Τσίπρα και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Για «ρεβανσιστική, διχαστική πολιτική, η οποία είναι τοξική», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αναφερόμενος στην ενδεχόμενη προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της Novartis.

«Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη αυτή η έρευνα και μάλιστα έχουμε πολιτικό πρόσωπο το οποίο τελικά παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, τον κ. Λοβέρδο, έρχεται η κυβέρνηση και λέει ότι θα κάνει Προανακριτική Επιτροπή για να δει εάν υπάρχει σκευωρία και εάν εμπλέκεται σε αυτήν ο κ. Παπαγγελόπουλος», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Αντιδράσεις

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ για τη θέση του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση NOVARTIS, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το περιεχόμενο της δικογραφίας, που έφτασε στη Βουλή, θα οδηγήσει στα πρόσωπα, που απαιτείται να διερευνηθούν είτε από τη Βουλή είτε από τη Δικαιοσύνη. Για αυτό ακριβώς, περιμένουμε να τη δούμε και να καθορίσουμε με βάση αυτή τη στάση μας. Η προδιάθεση της σκευωρίας στοιχειοθετείται από τις δηλώσεις του ίδιου του Δ. Παπαγγελόπουλου.»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Λ. Παναγιώτου

Σχετικές ειδήσεις: Ανοίγει ο φάκελος της Novartis στη Βουλή-Διαβιβάστηκε η δικογραφία

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2M3neU9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη