Καταπέλτης Σαμαρά για τον ρόλο του Δ. Παπαγγελόπουλου (video)

Καταπέλτης Σαμαρά για τον ρόλο του Δ. Παπαγγελόπουλου (video)

Καταπέλτης ήταν η κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά και τα όσα καταμαρτυρεί στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ χαρακτηρίζει ιθύνοντα νου της σκευωρίας τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής περιγράφει το ρόλο της κυρίας Τουλουπάκη, χαρακτηρίζοντάς την πειθήνιο όργανο του Ρασπούτιν.

Τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, κο Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατονομάζει ως τον Ρασπούτιν στους χώρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στην έρευνα για τη Νοβάρτις στην κατάθεσή του στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Αντώνης Σαμαράς και εξαπολύει σφοδρή επίθεση εναντίον του.

Ο Α. Σαμαράς κατέθεσε: «Όπως και ο πλέον αδαής μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί από την αναφορά των ιδιοτήτων του προσώπου αυτού που ουδείς άλλος διαθέτει, ο «κύριος Ρασπούτιν» που ήταν πρώην δικαστικός λειτουργός, Προϊστάμενος μάλιστα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με μεγάλη επιρροή στο χώρο της Δικαιοσύνης, πρώην αρχηγός της Ε.Υ.Π. και μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα, δεν μπορούσε να είναι άλλος από τον προφανή, ήτοι τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο.»

Ο πρώην πρωθυπουργός στη μακροσκελή του αναφορά χαρακτηρίζει τον κο Παπαγγελόπουλο σκευωρό, που έστησε ένα σχέδιο πολιτικής τους εξόντωσης. Και κατονομάζει ως εμπνευστή αυτής, τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κ. Σαμαράς σημειώνει ακόμη: «Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε και παρήγγειλε την κατασκευή της σκευωρίας, ο κ. Παπαγγελόπουλος, λόγω των ιδιοτήτων του, μερίμνησε ως «Ρασπούτιν» για την υλοποίησή της υποδεικνύοντας ενέργειες στην ευνοούμενή του Εισαγγελέα Διαφθοράς, βρέθηκαν οι πρόθυμοι μάρτυρες που κατέθεταν ό,τι κατά την εκάστοτε πολιτική συγκυρία εξυπηρετούσε τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. »

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «ιθύνων νους είναι ο τέως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, από κοινού με τον εκτελεστικό του βραχίονα, τέως Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, εξύφαναν το σχέδιο της απόπειρας πολιτικής μου εξόντωσης, χρησιμοποιώντας τους εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς ως πειθήνια όργανα των ανόμων στοχεύσεών τους.»

Ο Αντώνης Σαμαράς στρέφει τα βέλη του και προς τους εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την έρευνα για τη Νοβάρτις, υποστηρίζοντας ότι παρέβησαν επανειλημμένα τους δικονομικές κανόνες εν γνώσει τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένο στόχο: «Οι Εισαγγελείς που παραβίασαν κατ' επανάληψιν και με πολλούς τρόπους όλες τις προστατευτικές δικονομικές δικλείδες υπηρετώντας κατασκευασμένο σχέδιο καθ' υπαγόρευσιν του κ. Τσίπρα και του κ. Παπαγγελόπουλου και οι πρόθυμοι μάρτυρες που δέχθηκαν να καταθέσουν ψευδώς αναφερόμενοι στο πρόσωπό μου, συνθέτουν την πλήρη εικόνα της ομάδας που λειτούργησε με σχέδιο και συγκεκριμένο παράνομο στόχο: την πολιτική και ηθική μου εξόντωση.»

Όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί που έχουν ήδη καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση Νοβάρτις, έτσι και ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβητεί τη την αξιοπιστία των προστατευόμενων μαρτύρων.

Ο Κ. Σαμαράς υποστηρίζει: «Όπως έχει καταστεί σαφές πλέον, οι συγκεκριμένες καταθέσεις στερούνται αποδεικτικής σοβαρότητας, καθώς προέρχονται από πρόσωπα που, αντί να αποδίδουν ανεδαφικές μομφές, θα έπρεπε να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τη συμμετοχή τους σε βαρύτατα κακουργήματα.»

Στην πολυσέλιδη κατάθεσή του ο τέως εποπτεύων της έρευνας, Γιάννης Αγγελής κατηγορεί την επικεφαλής της εισαγγελίας για μεθόδευση της έρευνας και βάζει στο κάδρο των ευθυνών και την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν είχε την δική του ομάδα. Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων. Στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κυρίων Λοβέρδου, Σαλμά και Γεωργιάδη.

Ο κ. Αγγελής στην 5ωρη κατάθεσή του φωτογράφισε χωρίς να κατονομάσει τον Ρασπούτιν: «Ο Ρασπούτιν είναι μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. »

Η δικογραφία που έχει ήδη αποσφραγιστεί στη Βουλή περιλαμβάνει και τις καταθέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου που έχουν ήδη καταθέσει στον Άρειο Πάγο.

Η Ντίνα Τσουκαλά έχει ρεπορτάζ για επιπλέον στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και συγκεκριμένα στην κατάθεση που έδωσε ο κ.Αγγελής ο πρώην εποπτεύων της έρευνας για την υπόθεσή.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Id0VdA
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη