Καλαμάτα: Φωτογραφική Ομάδα «Zero».

Καλαμάτα: Φωτογραφική Ομάδα «Zero».

Μία νέα φωτογραφική ομάδα κάνει την εμφάνισή της στην Καλαμάτα από τον γνωστό πολιτιστικό σύλλογο «Καλλιτεχνικό στέκι».
Το λογότυπο της ομάδας, "παίζει" με τον αριθμό μηδέν(Zero) και μας παραπέμπει σε ένα μάτι το οποίο συμβολίζει το πραγματικό "εργαλείο" για την λήψη μίας φωτογραφίας και όχι το τεχνικό μέσο που χρησιμοποιείται. Της ομάδας ηγείται ο δάσκαλος φωτογραφίας του Καλλιτεχνικού Στεκιού, Ρόμπερτ Ζερβός.

Σκοπός της δημιουργίας της φωτογραφικής ομάδας είναι η ομαδική ενασχόληση ατόμων που αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας μέσα από την καλλιτεχνική-πολιτιστική συνύπαρξή τους, καθώς επίσης και:
– Να μελετά κοινωνικά ή άλλα θέματα, καταστάσεις ή περιοχές και να τα αναδεικνύει μέσα από συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς ή ομάδες, διοργανώνοντας εκθέσεις φωτογραφίας των μελών της ομάδας, ή με την έκδοση λευκωμάτων των παραπάνω εργασιών και την διάθεση αυτών στο κοινό.
– Να πραγματοποιεί φωτογραφικές εκδρομές, επισκέψεις σε φωτογραφικά δρώμενα και μουσεία.
– Να προσκαλεί φωτογράφους για παρουσίαση του έργου τους και να μελετά μεγάλους φωτογράφους Έλληνες και διεθνείς.
– Κάθε μέλος της ομάδας έχει το δικαίωμα να προτείνει ένα θέμα προς φωτογραφική μελέτη, ανάδειξη και αυτό θα υλοποιείται εφόσον υπάρχει πλειοψηφική έγκριση των μελών.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται στο Καλλιτεχνικό στέκι, 2 φορές τον μήνα (κάθε δεύτερη Τετάρτη στις 8:00μμ καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους με εξαίρεση τον Αύγουστο.
Μέσα από την σελίδα της ομάδας στο FB και στο Instagram θα βγαίνουν ανακοινώσεις, θα δημοσιοποιούνται φωτογραφίες, εκδρομές, επισκέψεις και γενικότερα τα νέα της ομάδας όσον αφορά στις δραστηριότητές της.
Μέλη της ομάδας θα θεωρούνται μόνο όσοι παρακολουθούν όλες τις συναντήσεις και έχουν τακτοποιημένες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Ÿ Δικαίωμα συμμετοχής στις εκθέσεις και σε εκδόσεις θα έχουν μόνο τα μέλη.
Οι φωτογραφικές εκδρομές και οι επισκέψεις θα είναι ανοιχτές και σε μη μέλη της ομάδας με την ανάλογη οικονομική συνεισφορά που θα καλύπτει την συγκεκριμένη συμμετοχή.
Κατά την πρώτη της επίσημη συνάντηση η ομάδα ψήφισε ανάμεσα σε 12 θέματα για την πρώτη της έκθεση και ανέδειξε το θέμα «Εξαρτήσεις» με το οποίο θα ασχοληθεί για τους επόμενους έξι μήνες. Η ομάδα αριθμεί ήδη 15 μέλη και με μεγάλη της χαρά θα υποδεχθεί νέα μέλη που τυχόν ενδιαφέρονται μέχρι την επόμενη συνάντησή της την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ομάδα είναι οι ενδιαφερόμενοι να είναι γνώστες της τέχνης της φωτογραφίας και/ή να έχουν παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας, είτε στο Κ.Σ είτε σε άλλον φορέα.

Έπίσης στο νέο ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα γίνονται από φέτος τα μαθήματα φωτογραφίας του Καλλιτεχνικού στεκιού.
Ο χώρος διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο studio που διευκολύνει τους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και τον εξοπλισμό και να αποκτήσουν hands on experience.
Οι εγγραφές για το τμήμα (έως 15 άτομα) έχουν ξεκινήσει ενώ τα μαθήματα θα αρχίσουν την 1η Δευτέρα του Οκτώβρη και διαρκούν μέχρι του τέλος του Μάη.
Διδάσκονται: Σύντομη ιστορία της φωτογραφίας – Είδη φωτογραφικών μηχανών – Χρήση εξοπλισμού και ρυθμίσεων για δημιουργική φωτογραφία – Καλλιτεχνική φωτογραφία – Μελέτη διεθνώς αναγνωρισμένων φωτογράφων – Μελέτη φωτισμού για πορτραίτο – Δημιουργική χρήση του ηλιακού φωτός (επιλογή ώρας – βοηθητικά μέσα) – Αισθητική κάδρου – Δημιουργικές συνθέσεις και άλλα.

Πληροφορίες για τη Φωτογραφική Ομάδα «Zero» και για τα μαθήματα φωτογραφίας, στο Καλλιτεχνικό στέκι( Μπενάκη 5), και στο τηλέφωνο 27210-98012.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2NiWcuR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη