Διάρρηξη στο Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας το 1941 κατά τη Γερμανική κατοχή - Σπάνιο έγγραφο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Αθανάσιος Μιχελής


Ο Αθανάσιος Μιχελής από τη Λαμία, εκπαιδευτικός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα σπάνιο έγγραφο από τη διάρρηξη που πραγματοποιήθηκε το 1941 από τους Γερμανούς στο Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας.

Χαρακτηριστικά ο ίδιος αναφέρει:

Με την είσοδο των Γερμανών στη Λαμία 21 - 22 Απριλίου 1941 έγινε διάρρηξη στο Γυμνάσιο Αρρένων Λαμίας. 

Αυτά αναφέρει το επισυναπτόμενο έγγραφο.

-----------------------------------------------------------------------


Ο Θανάσης Μιχελής γεννήθηκε στη Λαμία, όπου διαμένει με τη σύζυγό του Αθηνά Τζιάζα (εκπαιδευτικό), με την οποία έχουν μια κόρη γιατρό.

Είναι Φυσικός του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης). Έκανε σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και είναι συγγραφέας των βιβλίων «Εκπαίδευση και Κοινωνικές Ανισότητες», «Αξιολόγηση Σχολείων και Εκπαιδευτικών» και πολλών άρθρων. 

Γνωρίζει Γαλλικά και χρήση Η/Υ.

Εργάστηκε στη δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1978-2011), όπου επί σειρά ετών άσκησε διοικητικά καθήκοντα (1997-2011) ως Διευθυντής Σχολείων και ως Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του Νομού.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ/ΕΛΜΕ Φθιώτιδας (από το 1979 έως το 1988). Πρόεδρος αυτού επί σειρά ετών. Μέλος του ΠΥΣΔΕ Φθιώτιδας (δυο θητείες 1986-88 και 1988-90). Συμμετείχε σε συνέδρια ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ (1979-1990).

Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Για τη δράση του αυτή συνελήφθη δυο φορές (τον Ιανουάριο του 1973 και το Μάιο του 1974).

Από τα φοιτητικά του χρόνια έως σήμερα υπήρξε και παραμένει ενεργό μέλος Αριστεράς (του ΚΚΕ έως το 1991 και στη συνέχεια του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα είναι μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μάιο του 2014 εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr
Από το Blogger.