Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Νακασόνε - BINTEO

Ο άλλοτε Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασουχίρο Νακασόνε πέθανε σε ηλικία 101 ετών, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, δεκαετίες έπειτα από μια θητεία κατά τη διάρκεια της οποίας καλλιέργησε στενή σχέση με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν κι ενεπλάκη σε σφοδρή σύγκρουση με τη γραφειοκρατία της ασιατικής χώρας στην προσπάθειά του να προωθήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Νακασόνε, Πρωθυπουργός από το 1982 ως το 1987, αύξησε το κύρος και την επιρροή της χώρας του μεν αλλά δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας όπως ονειρευόταν την αναθεώρηση του ειρηνιστικού μεταπολεμικού ιαπωνικού Συντάγματος — ουσιαστικά καταρτίστηκε καθ' υπαγόρευση των ΗΠΑ — προκειμένου να αλλάξει η εντολή των ένοπλων δυνάμεων ώστε το Τόκιο να διαδραματίζει πιο ενεργό ρόλο σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: Japantimes, ΑΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/2DufvdU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη