Εσπασαν τα τηλέφωνα στη γραμμή καταγγελιών 1142: 2.500 κλήσεις σε ένα μήνα!

Εσπασαν τα τηλέφωνα στη γραμμή καταγγελιών 1142: 2.500 κλήσεις σε ένα μήνα!

Την πολύ θετική ανταπόκριση των πολιτών και τη συμμόρφωσή τους στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε ποσοστό 84%, δείχνουν τα στοιχεία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που προέκυψαν από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά το χρονικό διάστημα 25 Οκτωβρίου με 25 Νοεμβρίου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από μικτά κλιμάκια των ελεγκτικών αρχών υπό το συντονισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε 603 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα (διάφορα δημοτικά διαμερίσματα), Πειραιάς, Γλυφάδα, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη (κέντρο και περιφέρεια), Σέρρες, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα, Ρίο, Τρίπολη, Ναύπλιο, Άργος, Ρέθυμνο.

Στους ελέγχους που έγιναν με επιβολή προστίμων, από τις 20 Νοεμβρίου, διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις από καπνίζοντες πολίτες, με συνολικό ποσό προστίμων 1.100 ευρώ και 34 παραβάσεις από επιχειρήσεις, με συνολικό ποσό προστίμων 38.500 ευρώ.

Επίσης, την Τρίτη, συμπληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες, «1142».

Περισσότερες από 2.500 κλήσεις στο «1142»

Η γραμμή δέχτηκε συνολικά 2.575 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν αναλυτικά:

828 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο (32,16%)

796 καταγγελίες (30,91%)

260 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος (10,10%)

391 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν (15,18%)

152 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο (5,90%)

148 Άλλο (5,75%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν οι μισές κλήσεις αφορούν σε ερωτήματα ενημέρωσης για τον αντικαπνιστικό νόμο και σε αιτήματα βοήθειας από πολίτες που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα.

Υπενθυμίζεται ότι 20.000 συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους ετησίως στην Ελλάδα από το κάπνισμα, ενώ η ίδια αιτία προκαλεί παραπάνω από 700.000 ημέρες νοσηλείας στο Σύστημα Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις προσπάθειες για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, με βασικούς άξονες: την πρόληψη για να αποτραπεί η έναρξη του καπνίσματος ειδικά στους νέους, την προστασία των μη καπνιστών από το παθητικό κάπνισμα, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων στον γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα στα παιδιά και την υποστήριξη στη διακοπή καπνίσματος, με στόχο τη μείωση του αριθμού των καπνιστών στη χώρα.

Θεσσαλονίκη: Χαμός έξω από μπουζούκια για ένα... τσιγάρο! - Απίστευτο βίντεο



via Ειδήσεις - Ειδήσεις | Dikaiologitika News https://ift.tt/2XPrI6f
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη