Κομοτηνή:18-11-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή:18-11-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Επέτειοι
Εορτασμός του Πολυτεχνείου
Με συνθήματα για τον αγώνα του Πολυτεχνείου, το άσυλο, αλλά και την υπουργό παιδείας κα Κεραμέως, την tv και την αστυνομία πραγματοποιήθηκε η πορεία του Πολυτεχνείου στην Κομοτηνή. Τρία τα χαρακτηριστικά της φετινής πορείας: η με παλμό συμμετοχή των φοιτητών, η απουσία της τοπικής κοινωνίας, αλλά και η λήψη μέτρων από την πλευρά της αστυνομία. Οι εκδηλώσεις για την 46η επέτειο της εξέγερσης εξελίχθηκαν ειρηνικά με τους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς, σωματεία και έντονη παρουσία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου: Το Πολυτεχνείο είναι ένα διαρκές σύμβολο ενότητας και αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε χθες το απόγευμα στην πορεία για το Πολυτεχνείο. και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το Πολυτεχνείο είναι ένα διαρκές σύμβολο ενότητας και αγώνα για μία καλύτερη κοινωνία, για μία καλύτερη ζωή. Αποτελεί πηγή έμπνευσης ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, που σε κάθε ιστορική περίοδο καταθέτει τα αιτήματά της, τις ανάγκες, τους στόχους της, για ένα καλύτερο αύριο. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο, γιατί ακραίες συντηρητικές δυνάμεις προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία από την αρχή, να μας πισωγυρίσουν, να αμαυρώσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου, τρομοκρατίας και εκφασισμού της κοινωνίας, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά». Ο βουλευτής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, στο πνεύμα ενότητας που στέλνει το Πολυτεχνείο, θα ανακόψουν την παλινόρθωση της δεξιάς και θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μία ελπιδοφόρα προοπτική για τον τόπο.

Οικονομία
Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ροδόπης
Τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ροδόπης σε νέα βάση έβαλε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης. Μετά από μακρά συνάντηση εργασίας ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Ανέστη Βαφειάδη και τα μέλη του ΔΣ για το παραεμπόριο, τους ελέγχους και τα άλλα ζητήματα που τους απασχολούν και συν εννοήθηκε μαζί τους ότι κάθε παρέμβαση για τα τοπικά ζητήματα σε Υπουργεία ή κεντρικές υπηρεσίες θα γίνεται συντονισμένα και σωστά προετοιμασμένα, ώστε να φέρνει αποτελέσματα. Οφείλουμε, όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, να βασιστούμε εμείς στην τοπική αγορά και η τοπική αγορά να προσανατολίσει τις προσπάθειες μας στο κέντρο, διότι μόνο η ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μπορεί να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της περιοχής μας.

Σε εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα ο Αχμέτ Ιλχάν
Σε εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Ροδόπης με πρωτοβουλία της ΑΧΕΠΑ συμμετείχε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν. Στον χαιρετισμό του εξέφρασε προς τους σημαντικούς εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής επιχειρηματικότητας τα σημαντικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής μας αλλά και τις υστερήσεις από την έλλειψη πολιτικής βούλησης που παρατηρήθηκαν την τελευταία δεκαετία.

 

 

Αντιπεριφέρεια Ξάνθης
Σύγκλιση ΣΝΟΠ Ξάνθης
Η σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Σ.Ο.Π.Π.) με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων-χιονοπτώσεων και παγετού χειμερινής περιόδου 2019-2020» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 11: 00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σήμερα και ο Ξενώνας του Δήμου Κομοτηνή, διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν τη βία κατά των γυναικών. Το προσωπικό του Ξενώνα θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 10:00 έως τη 12:00, ενημερώνοντας τους πολίτες και διαθέτοντας έντυπο υλικό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα. Την ίδια ημέρα στις 18:00, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής διοργανώνει προβολή της ταινίας «Πίσω Από Κλειστές Πόρτες ('Une Histoire Banale')», στον κινηματογράφο ODEON Kosmopolis. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Υγεία
Εμβολιασμός παράδειγμα προς μίμηση
Εμβολιασμό με το εμβόλιο κατά της Γρίπης μεταξύ τους θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 17.45 τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης στα Γραφεία του Συλλόγου τονίζοντας την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των πολιτών.
Παιδεία- ΔΠΘ
Η απάντηση του ΔΠΘ για τις ζημιές σε κτίριο του Πανεπιστημίου
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στις ζημιές και ιδιαίτερα σε "κομμάτι οροφής που έπεσε εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης" η Διοίκηση του Δ.Π.Θ. ενημερώνει ότι: Λόγω της εκτεταμένων βροχοπτώσεωντων προηγούμενων ημερών, προκλήθηκαν ζημιές στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής, χωρίς όμως να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα το οποίο να έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού. Οι πρυτανικές αρχές ενημερώθηκαν για το πρόβλημα και ζήτησαντην άμεση διακοπή των εκπαιδευτικών εργασιών, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Ιδρύματος παρενέβη προκειμένου να γίνει η ορθή εκτίμηση των ζημιών και η άμεσή αποκατάστασή τους.

Συνέδριο
Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών, οργανώνει το 4ο Συνέδριο των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών με τίτλο: «Ελληνισμός και Βαλκάνια – αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019», το οποίο θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή στις 22-24 Νοεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας. Είναι το 4ο στη σειρά των Συνεδρίων των Νεοελληνιστών των Βαλκανικών Χωρών, τα οποία ξεκίνησαν το 2001 και πραγματοποιήθηκαν στη Σόφια και στο Βουκουρέστι, και για πρώτη φορά οργανώνεται στην Ελλάδα. Στο 4ο Συνέδριο της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν 43 συνεδρίες και θα γίνουν 175 ανακοινώσεις από 202 συνέδρους από 18 χώρες: Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Πολωνία, Γεωργία, Ρωσία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Σουηδία, Ελβετία, Αυστρία, Κύπρο, Ελλάδα.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
«Οι 32 ώρες της Θεάς»
Για το βιβλίο «Οι 32 ώρες της Θεάς» του Νίκου Τακόλα θα μιλήσουν: ο Θανάσης Μουσόπουλος, Φιλόλογος – συγγραφέας – η Γεωργία Ανδρέου, Ηλ/γος Μηχανικός ΔΕΔΔΗΕ και ο συγγραφέας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 7 μμ στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ». Οργάνωση: Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, το Βιβλιοπωλείο ΔΥΟ, οι Εκδόσεις Εντύποις και ο συγγραφέας Νίκος Τακόλας

Χριστουγεννιάτικο παζάρι
Σήμερα στις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το Χριστουγεννιάτικο παζάρι της Φιλοπτώχου στο κατάστημα-καφετέρια El Clasico Ν. Ζωίδη 74, Κομοτηνή, ισόγειο. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του σωματείου.

Αστυνομικό δελτίο
Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου άνδρα ο οποίος τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου άνδρα, ο οποίος σήμερα (17-11-2019) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, όταν κρίθηκε ύποπτος από αστυνομικούς οι όποιοι επιχείρησαν να τον ελέγξουν, επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό και στη συνέχεια διέφυγε. Ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ για το περιστατικό ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

Θανατηφόρο τροχαίο
Χθες στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, άγνωστο όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και συγκεκριμένα συγκρούστηκε νωτομετωπικά με ποδήλατο που οδηγούσε 58χρονος ημεδαπός, εγκαταλείποντας στη συνέχεια τον τόπο του δυστυχήματος. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 58χρονου. Τις έρευνες για την ταυτοποίηση του άγνωστου οδηγού και την εξακρίβωση των συνθηκών πρόκλησης του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Επιστάμενες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 2 δραστών ληστείας
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 17-11-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, διέπραξαν ληστεία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού. Συγκεκριμένα, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν την οικία του 58χρονου και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας του έδεσαν τα χέρια και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή και τραπεζικά έγγραφα. Στη συνέχεια τον φίμωσαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Συνελήφθη να προωθεί μη νόμιμους μετανάστες
Προχθές το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Αστυνομικού Τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 40χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Πλησίον του οικισμού Κοπτερού, ο οδηγός ακινητοποίησε τελικά το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο 40χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
Αθλητικά
7η Αγωνιστική: Ορφέας Ξυλαγανής – Πανθρακικός 4-5

Ο Πανθρακικός με μία εντυπωσιακή ανατροπή αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 56΄ από τον Ορφέα Ξυλαγανής με 4-1 πήρε στις καθυστερήσεις το τρίποντο κερδίζοντας τον Ορφέα Ξυλαγανής με 4-5!

Καιρός
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και δεν θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32RJ8QB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη