Μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αντί για εποχικούς σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2020

photo: Eurokinissi

Ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2020 βρέθηκε στο επίκεντρο του υπουργικού Συμβουλίου όπου ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην προταιρεόττα της κυβέρνησης για μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και την ελαχιστοποίηση τη κάλυψης των κενών με προσλήψεις εποχικών ή συμβασιούχων

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στο υπουργικό Συμβούλιο τους υπηρετούντες σήμερα υπαλλήλους, τις αποχωρήσεις την τελευταία διετία και την εκτίμηση για τις αποχωρήσεις του επόμενου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις όλων των Υπουργείων για το 2020, ενώ έγινε ειδική αναφορά για τους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, όπου θα είναι οι τομείς που κυβέρνηση θα δώσει άμεση προτεραιότητα για την κάλυψη των θέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται από την ανάπτυξη της οικονομίας και την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού θα χρησιμοποιηθεί για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι έκτακτου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο προέβη στην προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, κατά την προεπιλογή προτείνονται οι 10 πρώτοι στην επετηρίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας και οι 6 πρώτοι στην επετηρίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/37JwCGl
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη