Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στον Ηλία Κασιδιάρη

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Σταύρου.

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά την μήνυση που κατέθεσε ο Η.Σταύρου, η οποία στρεφόταν και κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου για συκοφαντικές, όπως υποστήριζε ο μηνυτής, σε βάρος του αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014.

Λίγο καιρό αφότου δηλαδή δόθηκε η κατάθεσή του στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

Από την πλευρά της υπεράσπισης των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη υποστηρίχθηκε ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε άλλο τρίτο πρόσωπο, που εμφανιζόταν ως σχεδιαστής αυτής.

Το Δικαστήριο, ωστόσο, καταδίκασε τον δεύτερο, ενώ έκρινε αθώο τον επικεφαλής του κόμματος, καθώς το επίμαχο διάστημα βρισκόταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν αποδείχθηκε πως γνώριζε τις αναρτήσεις.



via Ειδήσεις - Ειδήσεις | Dikaiologitika News https://ift.tt/2DnZYfo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη