Ερευνα: Ποιοι είναι οι 5 δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Σημαντικά ευρήματα αναφορικά με την αξιολόγηση των υπουργών, αλλά και των χειρισμών της κυβέρνησης σε κρίσιμα ζητήματα, προκύπτουν από την έρευνα της Opinion Poll. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Σταϊκούρας είναι οι πέντε δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Βρούτσης, Νίκη Κεραμέως, Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τι δείχνει η έρευνα για την κυβερνητική πολιτική
Αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική, το 60,2% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται τις υποθέσεις η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ με την τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, συμφωνεί μόλις το 21,8%.
Το 64% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει ένα νέο, αισιόδοξο κλίμα στον τομέα της οικονομίας, ενώ η κυβερνητική νομοθεσία για διευκόλυνση της ψήφου των αποδήμων συγκεντρώνει θετική άποψη από το 76,7% των ερωτηθέντων. Θετικές γνώμες στο 74% συγκεντρώνει η κατάργηση του ασύλου αλλά και η πρόβλεψη στο νέο Σύνταγμα για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (72,2%). Ωστόσο, πρόβλημα φαίνεται ότι παραμένει για την κυβέρνηση η διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς ικανοποιημένο από τους κυβερνητικούς χειρισμούς δηλώνει μόλις το 27,4%, με το 69,2% να εκφράζει αρνητική άποψη.

Αρνητικά τα δεδομένα για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ
Αναφορικά με την αντιπολίτευση, η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι οι πολίτες σε ποσοστό 69,7% δεν πείθονται από τη βασική καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να οικοδομήσει ένα κράτος της ακροδεξιάς, της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού. Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, το 51,8% απαντά αρνητικά, έναντι ποσοστού 37,8% που απαντά θετικά.
Παράλληλα, το 71,8% δεν πιστεύει ότι το τελευταίο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δώσει ώθηση για μια πιο δυναμική παρέμβαση.

Μεγαλώνει η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το εκλογικό της ποσοστό στο 40,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 23%. Στην τρίτη θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 5,3% ενώ το ΚΚΕ παραμένει στάσιμο, συγκεντρώνοντας 5%. Η Ελληνική Λύση εμφανίζεται οριακά ενισχυμένη με 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 3%.
Το 49,9% των ερωτηθέντων απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο ικανός για πρωθυπουργός, ενώ μόλις 16,8% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα στην αντίστοιχη ερώτηση.
Πηγή: iefimerida.gr 


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2rycKp3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.