Άγρια κόντρα στη Βουλή για τη ΔΕΗ - Η "έκρηξη" Χατζηδάκη


Στον ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε o Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, την απόλυτη ευθύνη για το ότι η ΔΕΗ έφτασε στο χείλος του γκρεμού.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση, με τον κ. Χατζηδάκη να παρουσιάζει την τραγική κατάσταση στην οποία έφτασε η ΔΕΗ και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορούν για ψέματα.Οι συνεχείς παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσαν μάλιστα την οργισμένη αντίδραση του Υπουργού ο οποίος φώναξε: "Δεν είστε κατήγοροι κύριοι για τη ΔΕΗ. Κατηγορούμενοι είστε".
Επικαλούμενος εκθέσεις ορκωτών λογιστών ο κ. Χατζηδάκης έθεσε ευθέως ζήτημα λειτουργίας της Δημόσιας Επιχείρησης λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων , ενώ απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε:
«Έχετε τοποθετήσει ψηλά το πολιτικό θράσος και περνάτε από πάνω».
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι η ΔΕΗ διασώθηκε και τώρα ακολουθείται ένα σχέδιο πέντε αξόνων.
• Εκσυγχρονισμός
• Απολιγνιτοποίηση
• Ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ
• Διάσωση
• Άνοιγμα στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι κ.κ Σκουρλέτης και Φάμελλος κατηγόρησαν τον κ. Χατζηδάκη ότι ξεπουλά τη ΔΕΗ. Η απάντηση του κ. Χατζηδάκη ήρθε άμεσα με τον Υπουργό να λέει:
«Μιλάτε εσείς είστε που ιδιωτικοποιήσατε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ; Έχετε γίνει βιομηχανία θεαμάτων. Να απολογηθείτε απέναντι στους Έλληνες πολίτες που βλέπει ένα κόμμα που υποτίθεται ότι αντιμάχεται τα μεγάλα συμφέροντα να τα υπηρετεί ξεδιάντροπα», είπε.
Πηγή: Real.gr


via Press24.gr https://ift.tt/2OOzIQT
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη