Στο κυνήγι των διεθνών ...αεροαπατεώνων και η ΕΛ.ΑΣ. - Πιάστηκαν έξι στη χώρα μας

Στο κυνήγι των διεθνών ...αεροαπατεώνων και η ΕΛ.ΑΣ. - Πιάστηκαν έξι στη χώρα μας

Στη 12η Διεθνούς κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση των απατών μέσω διαδικτύου στον τομέα των αερομεταφορών, συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία. Στη χώρα μας συνελήφθησαν έξι άτομα που κατηγορήθηκαν για σχετικές με τη συγκεκριμένη επιχείρηση απάτες.

Η επιχείρηση που έφερε την ονομασία «GAAD » (Global Airport Action Days) εξελίχθηκε υπό την αιγίδα και τον συντονισμό της Europol από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου και συμμετείχαν 60 χώρες, 56 αεροπορικές εταιρείες, 12 (online) ταξιδιωτικά γραφεία ενώ πραγματοποιήθηκαν επιχειρησιακές δράσεις σε περισσότερα από 200 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο.

Ο συντονισμός της επιχείρησης, υλοποιήθηκε από τη Europol, την Interpol και την Ameripol, με την υποστήριξη του Καναδά και των αστυνομικών Αρχών των ΗΠΑ μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας NCFTA (National Cyber Forensics and Training Alliance).

Υποστηρικτικό ρόλο διαδραμάτισε η Eurojust, από κοινού με τον Frontex, που διέθεσε εκπροσώπους του σε είκοσι οκτώ (28) αεροδρόμια, ενώ στο πλαίσιο του έργου AIRCOP, συμμετείχαν αστυνομικές Αρχές για πραγματοποίηση ελέγχων σε αερολιμένες χωρών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Συνολικά εντοπίστηκαν 165 ύποπτες συναλλαγές ενώ έγινε 79 συλλήψεις.

Η Ελλάδα συμμετείχε υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και τις αστυνομικές Υπηρεσίες όλων των αερολιμένων της Χώρας μας.

Εξετάσθηκαν συνολικά (27) ειδοποιήσεις, για ύποπτες συναλλαγές – εκδόσεις αεροπορικών εισιτηρίων και συνελήφθησαν (6) άτομα, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς και του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Από τις συλλήψεις, πέντε πραγματοποιήθηκαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και μία στον Κρατικό Αερολιμένα Σάμου.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/35HwANm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη