Καβάλα: Ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων

Καβάλα: Ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετέβη στη Θάσο, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών στο νησί.

Παράλληλα, η Π.Ε. Καβάλας έστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία ζητά άμεσες αποζημιώσεις αλλά και ελαφρύνσεις για τους πληγέντες. Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, έγινε μια αρχική εκτίμηση και πλέον αναμένεται οι πολίτες του νησιού να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στον Δήμο Θάσου, ο οποίος στη συνέχεια θα τις διαβιβάσει στην Π.Ε. Καβάλας, προκειμένου η επιτροπή να έχει ένα συγκεκριμένο στάτους και να δει τι πρέπει να κάνει.

Ο κ. Αντωνιάδης έκανε γνωστό ότι ως Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, έχουν στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, στον υπουργό Ανάπτυξης και στον υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητούν πλήρης αποζημίωση όλων των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες κι αυτή να είναι με βάση τις τρέχουσες τιμές. Το δεύτερο που ζητούν είναι την απαλλαγή τουλάχιστον για έξι μήνες των ασφαλιστικών εισφορών ως προς τον ΕΦΚΑ, δικαίωμα στην ασφάλιση και την υγεία, την απαλλαγή για το τέλος επιτηδεύματος για τους επιχειρηματίες και την αναστολή της καταβολής των δόσεων για δανειακές συμβάσεις που έχουν συνάψει με τράπεζες οι επιχειρηματίες.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/37OMzez
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.