Έρχεται «κάρτα θορύβου» και πρόστιμα για μηχανάκια

Έρχεται «κάρτα θορύβου» και πρόστιμα για μηχανάκια

Έρχονται πρόστιμα στα μηχανάκια μέσω «κάρτας θορύβου» - Ποια ρύθμιση επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών για το θέμα της ηχορύπανσης και τι απάντησε σε ερώτηση στη Βουλή.

Πρόστιμα στα μηχανάκια για ηχορύπανση έρχονται μέσω ρύθμισης που επεξεργάζεται το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και ρύθμιση η οποία θα προβλέπει πρόστιμα στα συνεργεία που συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών οχημάτων.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επανέλθει η κάρτα θορύβου στα δίκυκλα προκειμένου να περιοριστεί η ηχορύπανση.

Ποια είναι η «κάρτα θορύβου»

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει υποχρέωση ελέγχου του θορύβου, όπως συμβαίνει και με τον έλεγχο καυσαερίων. Η ένταση του θορύβου μπορεί να μετριέται στα ΚΤΕΟ είτε στα συνεργεία, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος.

«Επεξεργαζόμαστε διάταξη που προβλέπει ακόμη και πρόστιμα στα συνεργεία που συνεργούν στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών των οχημάτων. Είτε αυτή η αλλοίωση αφορά στον θόρυβο, στην αφαίρεση του φίλτρου DPF που κατακρατεί τα επικίνδυνα σωματίδια των οχημάτων ή στην παράνομη επέμβαση στον οδομετρητή των χιλιομέτρων», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Οι χώροι στάθμευσης

Για τους χώρους στάθμευσης για τα μηχανάκια, ο κ. Κεφαλογιάννης εξήγησε ότι με την απόφαση που προωθεί το υπουργείο «καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νόμιμη λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων δίνοντας λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα που επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Παράλληλα ανοίγει ένα ακόμα επιχειρηματικό πεδίο για επενδύσεις».

Πάντως ο ίδιος είπε ότι ήδη υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για τους χώρους στάθμευσης δικύκλων, αλλά ποτέ δεν εκδόθηκε ΚΥΑ: «Εδώ και 16 χρόνια και συγκεκριμένα με το άρθρο 23, παράγραφος 3 του ν. 3185/2003 (Α΄ 229) προβλέπεται η έκδοση Κ.Υ.Α. των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος για τον καθορισμό των αρμοδίων οργάνων, των όρων και προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας των σταθμών μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων. Σε αυτήν απόφαση καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη νόμιμη λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων. Αρμόδιες Υπηρεσίες για τον έλεγχο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την έκδοση της Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας θα είναι οι Διευθύνσεις Μεταφορών των κατά τόπους Περιφερειών».



via Ειδήσεις https://ift.tt/34ygG7Z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη