ΚΙΝΑΛ για διορισμούς στα νοσοκομεία: Αυτή είναι η λίστα των κομματικών

Κομματικούς διορισμούς της ΝΔ στην Υγεία καταγγέλλει, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) Μανώλης Χριστοδουλάκης, δίνοντας στην δημοσιότητα λίστα με ονόματα.

Ο κ. Χριστοδουλάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει τοποθετήσει κομματικά στελέχη χωρίς την απαραίτητη αξιολόγηση και προσθέτει ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις οι διορισθέντες είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο ή ο διορισμός τους είναι η ικανοποίηση αιτημάτων των βουλευτών και των τοπικών αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος».

Όπως αναφέρουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής από τον χώρο της Υγείας, έχει παραβιαστεί ακόμη και η σχετική προκήρυξη του υπουργείου Υγείας και καταγγέλλουν παρεμβάσεις κομματικών αξιωματούχων στην τοποθέτηση των διοικητών και υποδιοικητών των νοσοκομείων.

Ως παράδειγμα, στελέχη του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν «μεγάλο νοσοκομείο στην Αττική, όπου τοποθετείται εκ νέου ο ίδιος διοικητής που κατά τη διάρκεια της θητείας του το 2014 και κατά παράβαση του νόμου δεν είχε καταρτισθεί ισολογισμός του νοσοκομείου».

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σχολιάζοντας τις παραπάνω καταγγελίες ανακοίνωσε λίστα «με κομματικούς διορισμούς της κυβέρνησης». «Μετά από 10 χρόνια κρίσης θα περίμενε κανείς να έχει εμπεδωθεί το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η αποκομματικοποίηση στη Δημόσια Διοίκηση» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας: «Η κομματική ιδιότητα κανενός δεν ποινικοποιείται. Όμως προκύπτουν πολιτικά ερωτήματα για τα κριτήρια και τα προσόντα με τα οποία επανδρώθηκαν διοικητικές θέσεις στο χώρο της Υγείας, σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί να επαγγέλλεσαι μια φιλελεύθερη αξιοκρατία και αποκομματικοποίηση κι όταν γίνεσαι κυβέρνηση να λειτουργείς με γνώμονα τις μικροκομματικές διευθετήσεις».

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε γνωστό ότι «το Κίνημα Αλλαγής, τις επόμενες μέρες, θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την αποκομματικοποίση και αξιοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης».

Δείτε εδώ την λίστα



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/35Fh2tx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη