Μεσσήνη:Σεμινάρια με θέμα το Θεάτρο και την Ιστορία.

Μεσσήνη:Σεμινάρια με θέμα το Θεάτρο και την Ιστορία.

Η δεύτερη συνάντηση του σεμιναρίου "Κάνε βουτιά στην Ιστορία και έλα να παίξουμε Θέατρο" που έχει διοργανώσει το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης (Θ.Ε.Μ.) και αποτελείται από 16 συναντήσεις, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (1 Δεκεμβρίου) στις 18:00μ.μ. στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης (Ευάγγελου Μουτσόπουλου, απέναντι από το My market).

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκμάθηση της Ιστορίας μέσα από το Θέατρο αλλά και η γνωριμία με το Θέατρο μέσα από την Ιστορία. Σ'αυτό θα βοηθήσει η έννοια της ενσυναίσθησης, η ικανότητα δηλαδή να μπαίνει κάποιος στην θέση του άλλου.
Οι συμμετέχοντες φτάνοντας στην ενσυναίσθηση σε κάθε συνάντηση , θα μάθουν να ανεβάζουν κομμάτια από μία παράσταση εποχής από τα αρχαία χρόνια ως τις μέρες μας και μέσα από ιστορικές αναφορές θα αναβιώνουν κάθε εποχή, στήνοντας από το μηδέν μια ολιγόλεπτη θεατρική παράσταση.

Το σεμινάριο εισηγείται και επιμελείται ο Ιστορικός και συγγραφέας Δρ. Ιωάννης Καρακατσιάνης, ένας από τους πρώτους πειραματιστές στη διδασκαλία της Ιστορίας μέσα από το Θέατρο και απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες και σε άτομα που ενδιαφέρονται για το βιωματικό θέατρο. Δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη γνώση πάνω στο Θέατρο ή την Ιστορία.

Τα μαθήματα του βιωματικού σεμιναρίου είναι κάθε Κυριακή και προσφέρονται δωρεάν από το Θ.Ε.Μ. για τους μικρούς θεατρόφιλους (παιδιά από 12 έως 18 χρονών).
Επικοινωνήστε με το Θ.Ε.Μ. για το κόστος του σεμιναρίου για τους ενήλικες.

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ. 6948290907

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2DsonjW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη