Ομιλία κ. Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση αγοράς ενέργειας


Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τίτλο: «Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης. Εξ αρχής επισημάνθηκε ότι με τα νομοθετήματα του τελευταίου χρονικού διαστήματος γίνεται μια συντονισμένη, διαδοχική επίθεση της Κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα.


Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι:

·   Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και αποσπασματικό, εισάγεται χωρίς ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σχέδιο για τον μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό και την απολιγνιτοποίηση, όπως απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

·   Το νομοσχέδιο αποδεικνύει το σχέδιο της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να «σαρώσει» σαν οδοστρωτήρας τα εργασιακά δικαιώματα που έχει την μόνιμη πολιτική άποψη ότι αποτελούν εμπόδια, που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα. Με όποιο κόστος.

·   Η Κυβέρνηση ευαγγελίζεται τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα οικονομικά στοιχεία σε σχέση με τις οφειλές τρίτων προς τη ΔΕΗ. Η ΛΑΡΚΟ είναι ένας από αυτούς. 

·   Οι διατάξεις του νομοσχεδίου, τόσο στην περίπτωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ όσο και εκείνων στη ΔΕΠΑ, αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση εκφράζει μια καθαρά αντεργατική πολιτική. Καταργεί τις υποτυπώδεις δικλίδες ασφαλείας, δημιουργώντας ένα άδικο και ανισότιμο  περιβάλλον εργασίας. 

·   Οι αλλαγές που επέρχονται στη Δ.Ε.Η. δημιουργούν εργαζόμενους δυο ταχυτήτων και, δυστυχώς, προετοιμάζουν προσλήψεις «ημετέρων». Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ, προβλέπεται μόνο ως προς την μονιμότητα ,είναι προσχηματική και αποτελεί «στάχτη στα μάτια». Επαναλαμβάνεται η πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις χιλιάδων εργαζομένων, που απογείωσαν τη λογική του πελατειακού κράτους.  

·   Η κατάργηση της μονιμότητας των εργαζομένων, που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι ψευδεπίγραφη. Δεν υφίσταται πια από το 2012. 

·   Το Κίνημα Αλλαγής ζητά αυξημένες εγγυήσεις και ουσιαστικές δικλείδες ασφαλείας για αξιοκρατική πρόσληψη, εξ' ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, τόσο του προσωπικού όσο και των διευθυντικών στελεχών από την αγορά, αλλά και πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

·   Με τις προβλέψεις του άρθρου 24 ελλοχεύει ο κίνδυνος να θερίσουμε φωτοβολταϊκά. Υποκαθίσταται και περιορίζεται η γη υψηλής παραγωγικότητας με τα φωτοβολταϊκά πάρκα, χωρίς ουσιαστικό πολιτικό σχέδιο και σε βάρος της αγροτικής παραγωγής. 

·   Όλα τα παραπάνω είναι σε πλήρη αρμονία με τη δήλωση του Πρωθυπουργού: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση».


Για να παρακολουθήσετε το βίντεο... 


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2OtCkEI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη