Αλαλούμ με τα γυαλιά οράσεως του ΕΟΠΥΥ - Επιστρέφει το παλαιό σύστημα

Αλαλούμ με τα γυαλιά οράσεως του ΕΟΠΥΥ - Επιστρέφει το παλαιό σύστημα

Στο παλαιό σύστημα αποζημίωσης των ασφαλισμένων επιστρέφει ο ΕΟΠΥΥ ( Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας).

Μετά την αναστάτωση, που ήρθε με το νέο σύστημα και τη χρήση voucher, ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να επιστρέψει έως το τέλος του έτους στο σύστημα που προέβλεπε την καταβολή χρημάτων απευθείας στους ασφαλισμένους αγορές οπτικών ειδών και ειδικές θεραπείες.

Με βάση το σύστημα, που ίσχυε, οι ασφαλισμένοι πήγαιναν σε συμβεβλημένα καταστήματα οπτικών με τη συνταγή του οφθαλμιάτρου και ένα κουπόνι (voucher), ώστε να μπορούν να παραλαμβάνουν αμέσως και χωρίς χρήματα τα γυαλιά οράσεως τους.

Πλέον, θα πρέπει να πηγαίνουν με τη συνταγή του γιατρού ή το παραπεμπτικό για ειδικές θεραπείες στους οπτικούς ή στους επιστήμονες ειδικής αγωγής και να καταβάλλουν το αντίτιμο.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επισκέπτονται τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Οργανισμού, καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα και τις αποδείξεις.

Εκεί θα εισπράττουν τα χρήματα που δικαιούνται, τα οποία - στην περίπτωση των οπτικών ειδών - είναι 100 ευρώ.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/34xlgDs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη