Παπαζάχος για σεισμός στην Αλβανία: «Τα αλβανικά ρήγματα φτάνουν ως την Πρέβεζα»

Παπαζάχος για σεισμός στην Αλβανία: «Τα αλβανικά ρήγματα φτάνουν ως την Πρέβεζα»

Για την εξέλιξη του σεισμού στην Αλβανία αλλά και τη σεισμική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Φυσιολογική χαρακτήρισε την εξέλιξη του φαινομένου και εκτίμησε ότι θα υπάρχουν ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες στην Αλβανία.

«Το φαινόμενο δεν μπορεί να κλείσει γρήγορα, θα πάρει τουλάχιστον μία εβδομάδα με 10 μέρες με σημαντική ένταση» σημείωσε ο κ.Παπαζάχος.

Ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ εξήγησε ότι «η ίδια σεισμική ζώνη φτάνει μέχρι την Πρέβεζα. Αυτό δε σημαίνει ότι οι διαρρήξεις θα φτάσουν μέχρι τα Γιάννενα. Απλά, το τμήμα του Δυρραχίου έχει ένα νοτιότερο τμήμα, που όμως δεν ενεργοποιήθηκε με τον σεισμό».

Τέλος, ο κ.Παπαζάχος υπογράμμισε ότι το 60% της ευρωπαϊκής σεισμικότητας υπάρχει στον χώρο του Αιγαίου. «Αυτή είναι η φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι».via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2rBBKvu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.