Ευγενικός «χρυσοδάκτυλος» προσφέρθηκε να χαλάσει χαρτονομίσματα - Ξάφρισε και εξαφανίστηκε

Ευγενικός «χρυσοδάκτυλος» προσφέρθηκε να χαλάσει χαρτονομίσματα - Ξάφρισε και εξαφανίστηκε

Μία νέα περίπτωση απάτης απασχολεί την επικαιρότητα και την αγορά της Λαμίας, μετά από περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, σε κεντρικό κατάστημα της πόλης.

Ένας ευγενικός, καλοντυμένος και γενικά περιποιημένος κύριος, προσέγγισε την ταμία ρωτώντας αν ενδιαφέρεται να κάνει ψιλά σε 10ευρα και μέχρι του ποσού των 3.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο χαρτονόμισμα επειδή δεν κυκλοφορεί σε ΑΤΜ είναι εξαιρετικά δυσεύρετο στις συναλλαγές και τα καταστήματα έχουν πραγματική ανάγκη από αυτό (όπως και για 5ευρα). Έτσι η ταμίας ζήτησε να της «χαλάσει» 300 ευρώ.

Ο κύριος της «χάλασε» 300 ευρώ σε κανονικά 10ευρα και της ζήτησε να τα ξαναμετρήσει για την αποφυγή κάποιου λάθους. Έτσι έκανε την «επαλήθευση» και άφησε στο ταμείο το συμφωνημένο ποσό. Όταν όμως η ταμίας θέλησε να τα «χρεώσει» σε άλλον υπάλληλο, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν 140 ευρώ!

Ο ταχυδακτυλουργός – απατεώνας είχε αφαιρέσει κατά το δεύτερο μέτρημα 14 χαρτονομίσματα και μέχρι να διαπιστωθεί το «λάθος» είχε εξαφανιστεί, ωστόσο δεν αποκλείεται να ξαναχτυπήσει είτε στη Λαμία είτε σε κάποια κοντινή περιοχή.

Για αυτό αν κάποιος άγνωστος, όσο ευγενικός και αν δείχνει, σας ζητήσει να σας διευκολύνει σε ψιλά και για ένα τέτοιο μεγάλο ποσό μάλλον ειδοποιήστε την αστυνομία.

Πηγή: LamiaReport.grvia Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News https://ift.tt/2pNGZYs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.