Ανταποδοτική ανακύκλωση: Μαζεύεις κουτάκια; Πληρώνεσαι - Δείτε σε ποιους δήμους

Ανταποδοτική ανακύκλωση: Μαζεύεις κουτάκια; Πληρώνεσαι - Δείτε σε ποιους δήμους

Η νέα πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης που ξεκινά στις 5/12 σε πέντε μεγάλους δήμους της χώρας θα ανταμείβει τους πολίτες που ανκυκλώνουν με κουπόνια για αγορές στο super market.

Στην μέθοδο «ανταποδοτικής ανακύκλωσης» που θα εφαρμοστεί σε Άνδρο, Ιωάννινα, Καλλιθέα, Ναύπλιο και Νέα Σμύρνη με στόχο να επεκταθεί σε όλη τη χώρα, η διαλογή των προϊόντων θα γίνεται στην πηγή και για το λόγο αυτό θα εγκατασταθούν στους δήμους που μετέχουν στο πρόγραμμα αρχικώς 45 «σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης» αλλά και πέντε «πολυχώροι» τα οποία θα είναι σε online σύνδεση για να παρακολουθείται η επιτυχία του προγράμματος από ειδική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που είναι συνεργάτης του υπουργείου σε αυτή την προσπάθεια.

Για την ενθάρρυνση της ανακύκλωσης θα χρησιμοποιηθεί το «οικονομικό εργαλείο» του ανταποδοτικού αντιτίμου που ανέρχεται σε ένα ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες (πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες) που ανακυκλώνονται.Το αντίτιμο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες για αγορές σε super market (τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα αφού αυτή τη στιγμή τρέχει ο διαγωνισμός για την ανάθεσή τους) ή θα μπορούν να δίνονται με την μορφή φιλανθρωπίας στην «Αποστολή».

Παρουσιάζοντας την νέα πρωτοβουλία για ανταποδοτική ανακύκλωση ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε λίγες ημέρες είναι στην ουσία μια επιτακτική ανάγκη για να συγχρονιστεί η χώρα μας που είναι ο «ουραγός» της ανακύκλωσης στην Ε.Ε. - στην 24η θέση- με τις υπόλοιπες χώρες της οικογένειας που βρίσκονται κατά μέσο όρο στο 45%.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό κίνδυνο προστίμων πληρώνοντας μεγάλα ποσά όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν» σημείωσε και συμπλήρωσε: «Στην Ελλάδα το ποσοστό ανακύκλωσης είναι σχεδόν 18%, όταν η νομική υποχρέωση της χώρας είναι να επιτύχει 50% ανακύκλωση έως το 2020».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2suUDkn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη