Πολυτεχνείο: Η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, ο Τσίπρας και η ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Πολυτεχνείο: Η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, ο Τσίπρας και η ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα «οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία», συμμετείχαν στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσύγκεντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.Του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ηγείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει η πορεία του ΚΚΕ με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

Ξεχωριστή πορεία το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, που έχουν στην κατοχή τους μετά τη διάλυση της ΕΦΕΕ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας και κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε».

Στη συνέχεια το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και κινήθηκε προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Μόλις έφτασαν μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

σημαια πρεσβεια πολυτεχνειο πασπ

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα - Ανταλλαγή σχολίων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Στην πορεία ήταν και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με βουλευτές και μέλη του κόμματος.

τσιπρας πολυτεχνειο πορεια

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε το σχολιασμό της ΝΔ. «Η πορεία ειχε προορισμό την αμερικανική πρεσβεία. Ο Αλ. Τσιπρας σταμάτησε κάπου στη Μεγάλη Βρετανία. Ισως πήγε για απογευματινό τσάι. Πήγε, είδε, έφυγε. Τουρίστας και στις διαδηλώσεις. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ σε μια εικόνα», ήταν το σχόλιο της ΝΔ.

Ακολούθησε απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το να τολμά να μιλά για τουρισμό η ΝΔ, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ανήμερα του Πολυτεχνείου να κάνει long weekend στο Λονδίνο, είναι το λιγότερο αστείο.

Όσο αστείο άλλωστε ήταν και το να βγαλει tweet για το Πολυτεχνείο, μεταξύ μιας παρτίδας τένις και ενός γεύματος με σούσι στις όχθες του Τάμεση. Ενημερώνοντάς μας μάλιστα, ότι το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη είναι το δόγμα της ασφαλείας.

Φαίνεται θα άφησε στο πόδι του τον επικεφαλής της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδοπουλου, κ. Βορίδη, και υπεύθυνους για την επικοινωνία απογόνους της προπαγάνδας του Παττακού».

εικόνα 630

πορεια πολυτεχνειο

shmaia poreia polytexneio

Κουτσούμπας: Συνεχίζουμε αγωνιστικά

«Διδασκόμαστε από την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, τον σοσιαλισμό» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε και φέτος η Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου από νωρίς εκπρόσωποι φορέων, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες κατέθεσαν στεφάνια κι άφησαν λουλούδια στο μνημείο των ηρώων που βρίσκεται στο προαύλιο της Σχολής.

Μπροστά από το Πολυτεχνείο επί της Εγνατίας Οδού ξεκίνησαν μετά τις 6.00 το απόγευμα τρεις διαφορετικές πορείες μέσω κεντρικών δρόμων προς το αμερικανικό προξενείο στην Τσιμισκή.

Στην πρώτη πορεία μετείχαν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές ενώ στην κεφαλή της βρίσκονταν μέλη του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 που κρατούν πανό.

Με δική του ξεχωριστή πορεία μετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ, με βουλευτές του κόμματος και μέλη της Νεολαίας.

Από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να ξεκινήσει και η τρίτη πορεία, στην οποία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και κινήσεων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όπως επίσης άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η Τροχαία διέκοψε από νωρίς το απόγευμα την κυκλοφορία των οχημάτων.



via Ειδήσεις τώρα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2NSavFI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη