Αμαλία Ποντίκα: Είχα την τύχη να προσκληθώ και να παρευρεθώ στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο «Οι Αθηναίοι της LiFO»


Είχα την τύχη να προσκληθώ και να παρευρεθώ στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο «Οι Αθηναίοι της LiFO» με τα φωτογραφικά πορτρέτα 200 και πλέον "Αθηναίων¨ όχι με την κυριολεκτική έννοια της εντοπιότητας αλλά με την ευρύτερη έννοια του «Αθηναίοι είναι όσοι την Αθήνα αγαπούν»

Θα με συγχωρήσετε για τον παραλληλισμό και για τις αναπόφευκτες αναγωγές... αλλά η συγκεκριμένη έκθεση στα μάτια μου, δεν ήταν μία ακόμη έκθεση φωτογραφίας αλλά η σύγχρονη ελληνική ιστορία αποτυπωμένη σε εικόνες !

Ο συνειρμός που άμεσα ήρθε στο μυαλό μου είναι η εικόνες και τα πορτραίτα του περιοδικού LIFE που για δεκαετίες ολόκληρες "έντυνε" την σύγχρονη αμερικανική ιστορία και που στη συνέχεια αποτέλεσε πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο για την αμερικανική ήπειρο.

Η έκθεση της LIFO σε ένα καταξιωμένο μουσείο όπως αυτό του Μουσείου Μπενάκη αποδεικνύει ότι στην χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι στον χώρο της ενημέρωσης που με όλα τα σύγχρονα μέσα συνεχίζουν να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα αναδεικνύοντας την ενημέρωση ως πραγματικό λειτούργημα.

Νοιώθω επίσης τυχερή που βρέθηκα σε έναν φιλόξενο χώρο ανάμεσα σε φίλους που θα μου επιτρέψουν μια παρότρυνση... Συνεχίστε ! Αυτό που κάνετε το κάνετε καλά και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο !





Νεότερη Παλαιότερη