Λέκκας στον Realfm: Δεν υπάρχει πρόγνωση σεισμών, είναι μία καραμέλα που τη γυρίζουν διαρκώς κάποιοι για διαφόρους λόγους

«Ο σεισμός ήταν πάρα πολύ μεγάλος, ορισμένα φαινόμενα συνετέλεσαν ώστε να ενισχυθούν τα σεισμικά κύματα αλλά οι ζημιές αναπτύσσονται σε κάθε είδος κτιρίου. Μπροστά μας έχουμε να κάνουμε με μία κατάρρευση σε σύγχρονη κατασκευή, πρόκειται για μία ιδιόρρυθμη κατάρρευση που την ερευνούμε», δήλωσε από την Αλβανία ο καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο, για τον αντισεισμικό σχεδιασμό της Αλβανίας, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ελλείψεις αλλά κτίρια που ήταν αρκετά καλά έπεσαν σοβάδες και εκεί εστιάζουμε κυρίως το ενδιαφέρον».

Ερωτηθείς αν ο σεισμός της Αλβανίας σχετίζεται με τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης , ο κ. Λέκκας απάντησε:«Είναι χρονική σύμπτωση όντως αλλά επειδή το σεισμικό πλαίσιο της Αλβανίας και της Ελλάδας εντάσσονται στον ίδιο κύκλο όμως έχουν τεράστιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη γειτνίασή τους».

«Δεν περιμένουμε μετασεισμούς από τον σημερινό σεισμό γιατί είναι ένας σεισμός βάθους. Από εκεί και πέρα, πρέπει να τονίσω ότι δεν υπάρχει πρόγνωση σεισμών. Αυτό θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Είναι μία καραμέλα που την γυρίζουν διαρκώς κάποιοι άνθρωποι για διαφόρους λόγους. Η ρεαλιστική προσέγγιση είναι ότι δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει επόμενος σεισμός», τόνισε ο κ. Λέκκας προσθέτοντας πως «πραγματικά, αν γίνει κάποιος σεισμός θα είναι ένα τυχαίο γεγονός το οποίο βασίζεται σε κάποια αίτια τα οποία δεν ξέρουμε. Συνεπώς, εκείνο το οποίο κάνουμε και ως ΟΑΣΠ είναι να προετοιμαζόμαστε επαρκώς. Υπάρχει πάντα η πρόνοια για νέες κανονιστικές διατάξεις, οι οποίες σιγά- σιγά θεσμοθετούνται και μπαίνουν στη φάση της εφαρμογής από το ΤΕΕ, από τους μηχανικούς».

Ακούστε το ηχητικό:



via Press24.gr https://ift.tt/2OIj59a
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη