Καλαμάτα:Παρουσίαση του βιβλίου «Soundtrack» του Πάνου Χρυσοστόμου.

Καλαμάτα:Παρουσίαση του βιβλίου «Soundtrack» του Πάνου Χρυσοστόμου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Soundtrack» του Πάνου Χρυσοστόμου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (23 Νοεμβρίου ) στις 20.00, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας( Μπενάκη 11).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Πάνος Χρυσοστομου, o Βαγγέλης Ποτέας, προϊστάμενος της Ερτ Καλαμάτας, και ο Γιώργος Γιαννόπουλος, πολιτικός μηχανικός. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με αποσπάσματα από soundtrack ταινιών και ζωντανή μουσική από τον Παναγιώτη Βιώνη, Πάνο Ταντή και Ελένη Χρηστίδου.

Soundtrack – «Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων»
Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς Έλληνες συναδέλφους τους, που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις.
Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.
Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις, με κάποιες εξομολογητικές στιγμές, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν το ενιαίο και αδιαίρετο puzzle που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.
Πολλά Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, κατα¬γράφονται σε αυτή την έκδοση.
Η μουσική του κινηματογράφου σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι, κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της.

Πάνος Χρυσοστόμου
Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές Μουσικής και δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ.
Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο «Ποπ και Ροκ», «free lancer» συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια «Δομή».
Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού (και εσωτερικού) και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής.

Προηγούμενα έργα του συγγραφέα:
-Τάσος Ψαρράς – Μονογραφία 2004
-Graffiti Ιστορίες – Διηγήματα 2005
-Νίκος Μαμαγκάκης – Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω. Βιογραφία 2006. Υποψηφίο για Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Χρονικού – Μαρτυρίας»)
-Είμαι …blogger και είμαι καλά! 2009
-Μη μιλάς 2014.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33aXFHi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη