Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η ενίσχυση μεσαίων εισοδημάτων-Αντιπαράθεση με Τσακαλώτο (video)

Χρ. Σταϊκούρας: Στόχος η ενίσχυση μεσαίων εισοδημάτων-Αντιπαράθεση με Τσακαλώτο (video)

Το στόχο της «ενίσχυσης των μεσαίων εισοδημάτων», έθεσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προυπολογισμό του 2020.

«Ούτε αναπτυξιακός, ούτε κοινωνικός» σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «περιτύλιγμα για αντεργατικά μέτρα».

«Μαγικές συνταγές για οριστικές λύσεις δεν υφίστανται. Πρέπει να κρατήσουμε το τιμόνι γερά και χωρίς ταλάντευση, για να πετύχουμε μια δύσκολη στροφή. Θα το πράξουμε χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς αυταπάτες», σημείωσε παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός «αποπνέει αισιοδοξία αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού».

«Η ΝΔ παρέλαβε δημοσιονομικό κενό 1 δισ. ευρώ και καταφέραμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο 1,2 δισ για πρόσθετες παρεμβάσεις το 2020 συμφωνημένες με τους θεσμούς», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Επεσήμανε δε πως ο προϋπολογισμός «αποπνέει αισιοδοξία αλλά δεν υπερβαίνει τα όρια του ρεαλισμού» και εστίασε στη στήριξη της μεσαίας τάξης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στην περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, σημειώνοντας ότι η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά χρειαζόταν ένα ακόμη μνημόνιο! Αντιπαραβάλλοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με αυτά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονισε ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνηση του, δεν βελτίωσαν το χρέος, δεν είχε βγει από τα μνημόνια ενώ η κυβερνηση Τσίπρα παρέδωσε τη διακυβέρνηση στη ΝΔ με τη χώρα εκτός μνημονίων, ρύθμιση του χρέους και με πλεόνασμα.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου
Πηγή:ΕΡΤ1

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/33nSyDy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.