Κ.Χατζηδάκης στη Βουλή: Η ΝΔ σώζει την ΔΕΗ – Ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέδωσε σε κατάρρευση (video)

Κ.Χατζηδάκης στη Βουλή: Η ΝΔ σώζει την ΔΕΗ – Ο ΣΥΡΙΖΑ την παρέδωσε σε κατάρρευση

Με την λέξη «ντροπή» ο Κωστής Χατζηδάκης καταφέρθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντάς του υποκρισία για την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε σχετικώς με την διάταξη για την άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων στην ΔΕΗ. Μάλιστα, κατέθεσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε το ίδιο στην θυγατρική της επιχείρησης «ΔΕΗ Ανανεώσιμες».

Ο κ. Χατζηδάκης, υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι «Είμαστε περήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων», προσθέτοντας πως η ΔΕΗ δεν είναι αυτό που ήταν την δεκαετία του 70, δεν είναι κρατικό μονοπώλιο. «Δεν στενοχωριέστε που παραλάβατε τη ΔΕΗ με μερίδιο 96% και την δώσατε με μερίδιο 71% και χάσατε 640.000 πελάτες με την σφραγίδα του κ. Τσίπρα; Αν εσείς το ανέχεστε, εμείς δεν το θέλουμε. Να έρχεται κάθε τρεις και λίγο ο εκάστοτε υπουργός Ενέργειας και να ζητά από τους Έλληνες πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη», είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε την ΔΕΗ στο χείλος της κατάρρευσης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σήμερα το χρέος να σώσει την επιχείρηση. «Κάνουμε ότι χρειάζεται για να σωθεί η ΔΕΗ. Γιατί αν πέσει η ΔΕΗ, θα πέσουν οι Τράπεζες και μετά θα πέσει η χώρα» και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  χάρισε πάνω από 600.000 πελάτες της ΔΕΗ σε ιδιώτες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35KIPsJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.