Από 1η Ιανουαρίου ξεκινά το επίδομα γέννας (video)

Από 1η Ιανουαρίου ξεκινά το επίδομα γέννας (video)

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου, με το οποίο θεσπίζονται το επίδομα γέννησης, τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (πχ. ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, κ.α.) θα καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.

Από την 1/1/2020 θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, (σε δύο δόσεις με υπουργική απόφαση) για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Το κριτήριο για την καταβολή του θα είναι το εισόδημα.

Όσον αφορά τα υπάρχοντα επιδόματα, παροχές και επιδοματικές ενισχύσεις του ΟΠΕΚΑ, αυτές θα καταβάλλονται σε μία ημερομηνία, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση στους δικαιούχους και το πότε θα εισπράξουν τα χρήματα.

Παράλληλα θα προβλέπεται ότι το επίδομα παιδιού θα καταβάλλεται στο εξής υπό την προϋπόθεση ότι τα παιδιά θα φοιτούν στο σχολείο.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/34Ivi4z
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη