Σεισμός Αλβανία: Πάνω από 1.300 οι μετασεισμοί - Και τουλάχιστον 50 νεκρούς

Σεισμός Αλβανία: Πάνω από 1.300 οι μετασεισμοί - Και τουλάχιστον 50 νεκρούς

Ο καταστροφικός σεισμός στην Αλβανία με μεγέθος 6,4 βαθμών που κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, με δεκάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές σε υποδομές, στις 26 Νοεμβρίου, συνεχίζει να προκαλεί τρόμο, με τους εκατοντάδες μετασεισμούς.

Μέχρι και σήμερα, η γη εξακολουθεί να «τρέμει», αφού οι μετασεισμοί δεν λένε να σταματήσουν. Από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου, όταν σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Αλβανία, καταγράφηκαν 1300 μικρότεροι σεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Αλβανό σεισμολόγο Ράπο Ορμένι, όπως μεταδίδει το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΑΤΑ».

«Είναι μια φυσιολογικοί διαδικασία», λέει ο σεισμολόγος

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια φυσιολογική διαδικασία που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί η ενέργεια της γης μετά τον κύριο σεισμό.

«Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια», είπε ο σεισμολόγος και πρόσθεσε: «Είναι φυσιολογική η απελευθέρωση της ενέργειας από τη σεισμική ζώνη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό».via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2P30yEN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.