1.300 μετασεισμοί καταγράφηκαν στην Αλβανία μετά τα φονικά 6,4 Ρίχτερ

Η Αλβανία εξακολουθεί να δοκιμάζεται από τις σεισμικές δονήσεις, καθώς μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 26ης Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 1.300 μικρότεροι σεισμοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αλβανός σεισμολόγος Ράπο Ορμένι, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο "ΑΤΑ", από το πρωί της 26ης Νοεμβρίου καταγράφηκαν 1300 μικρότεροι σεισμοί στο Δυρράχιο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί η ενέργεια της γης μετά τον κύριο σεισμό.

"Οι άνθρωποι πρέπει να συνηθίσουν τους σεισμούς, παρόλο που δεν έχουν βιώσει έναν έντονο σεισμό όπως αυτόν της 26ης Νοεμβρίου, τα τελευταία 40 χρόνια" είπε ο σεισμολόγος και πρόσθεσε: "Είναι φυσιολογική η απελευθέρωση της ενέργειας από τη σεισμική ζώνη. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



via Press24.gr https://ift.tt/37YjrS5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη