Νέα πρόκληση από Τουρκία: Η Ελλάδα θέλει μια περιοχή 4.000 φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Η Ελλάδα θέλει μια περιοχή 4.000 φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της

Στην Τουρκία ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, συνεχίζει τον προκλητικό τόνο μιλώντας το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, μετά τις αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, για την συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη.

Μετά από τη συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με την Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή για ενεργειακά θέματα της χώρας και αναφέρθηκε στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΡ σημείωσε πως η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης δεν εμπεριέχει έλλειψη σεβασμού των κανόνων διεθνούς δικαίου - «Ελλάδα και Αίγυπτος δεν εκφράζουν γνώμη, μονάχα επικρίνουν» πρόσθεσε ο Τσελίκ.

«Το βήμα συμφιλίωσης που κάναμε με τη Λιβύη στην ανατολική Μεσόγειο, δείχνει πως μια νέα διαδικασία έχει ξεκινήσει. Δεν υπάρχει από την πλευρά μας καμία έλλειψη συμμόρφωσης με τους διεθνείς κανόνες. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θέλουν να βάλουν όρια και να υψώσουν τείχη στην παρουσία της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Αναφερόμενος στις επαφές Ελλάδας-Αιγύπτου, ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP τόνισε, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα, ότι «η συμφωνία με τη Λιβύη έγινε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι 'αυτό. Η Αίγυπτος έχει χάσει την επιρροή της στην περιοχή και στέκεται τώρα απέναντι στην Τουρκία. Ωστόσο, έτσι κάνει κακό στον εαυτό της. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος δεν έχουν εκφράσει καμία γνώμη για τη συμφωνία, μονάχα επικρίνουν. Στην πραγματικότητα, όποιος γνωρίζει τα σωστά σύνορα της ανατολικής Μεσογείου, γνωρίζει πως δεν είναι σωστό να περιορίζεται η κυριαρχία της Τουρκίας. Η Ελλάδα προσπαθεί να «αγκαλιάσει» μια περιοχή 4.000 φορές πάνω από τη δικαιοδοσία της. Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία σε καμία περίπτωση».via Ειδήσεις https://ift.tt/33ISEpk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.