ΕΛΑΣ: 4.000 αστυνομικοί για την επέτειο Γρηγορόπουλου - «Οδηγός» το σχέδιο στο Πολυτεχνείο

ΕΛΑΣ: 4.000 αστυνομικοί για την επέτειο Γρηγορόπουλου - «Οδηγός» το σχέδιο στο Πολυτεχνείο

Έτοιμη να «ρίξει» 4.000 αστυνομικούς (από τις ομάδες: ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ) στο κέντρο της Αθήνας είναι η Ε.Λ.Α.Σ με αφορμή την επέτειο του Γρηγορόπουλου.Το σχέδιο της Αστυνομίας περιλαμβάνει ακόμα ελικόπτερα drones που θα επιτηρούν όλη την περιοχή και θα στηρίζεται στους ίδιους άξονες με αυτό που εφαρμόστηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου και το οποίο θεωρήθηκε επιτυχημένο από την κυβέρνηση. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσίευσε έγγραφο της ΕΛΑΣ που συντάχθηκε στις 29 Νοεμβρίου και στο οποίο ζητούνται μέτρα ασφάλειας σε όλη την Αθήνα και ανάμεσα σε αυτά στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό (σ.σ.: για την αποφυγή ακτιβιστικών ενεργειών).

Ακόμα, ζητείται ενισχυμένη αστυνομική δύναμη για τη φρούρηση των φυλακών Κορυδαλλού.Ακόμα θα υπάρξει, όπως αποκαλύπτεται και στο έγγραφο, η ενεργοποίηση οχημάτων εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και των Ομάδων Επιχειρησιακής Ετοιμότητας κοντά στις διμοιρίες των ΜΑΤ.Την ίδια στιγμή αυξημένη θα είναι η φύλαξη σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα: αστυνομικά τμήματα, πολιτικά γραφεία, τράπεζες και ΑΤΜ.«Οι επιτελείς που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι πάρα πολύ έμπειροι», δήλωσε σήμερα νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος.

Πρόσθεσε παρ' όλα αυτά ότι κανένα σχέδιο, δεν μπορεί να πάει καλά και να εφαρμοστεί «εάν δεν περάσει μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα «να μην έχουμε τραυματίες αστυνομικούς όπως κάθε χρόνο, να μην έχουμε περιουσίες πολιτών σπασμένες και καμένες».

Σε κάθε περίπτωση, η επιτυχία των μέτρων τάξης την 6η Δεκεμβρίου είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας ακόμα περισσότερο μετά την επιτυχημένη σύμφωνα με την κυβέρνηση διαχείριση της επετείου του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, το ότι λίγες ώρες πριν θα έχει λήξει και το «τελεσίγραφο» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς όλους όσους βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτήρια, δημιουργεί μία δύσκολη συγκυρία.

Δύο πορείες για την Παρασκευή

Για την Παρασκευή (6/12) έχουν προγραμματιστεί δύο συγκεντρώσεις. Η μία θα είναι μαθητών και φοιτητών το μεσημέρι και θα περάσει και από τη Βουλή.Η δεύτερη θα είναι πολιτικών σχηματισμών και αντιεξουσιαστών, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας και θα καταλήξει στα Εξάρχεια.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2LdR7RS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη