Χανιά: Το κτίριο της 5ης Μεραρχίας και το επενδυτικό σχέδιο για την περιοχή της Σούδας συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο (audio)

Χανιά: Το κτίριο της 5ης Μεραρχίας και το επενδυτικό σχέδιο για την περιοχή της Σούδας συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο (audio)

Δύο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο έθεσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο άνθρωπος» Γιάννης Σαρρής.

Το πρώτο θέμα σχετίζεται με την αποκατάσταση του κτιρίου της 5ης Μεραρχίας στην Παλιά Πόλη και στην ανάγκη διαβούλευσης του Πολυτεχνείου Κρήτης με τους συναρμόδιους φορείς σε ότι αφορά τις χρήσεις του, αλλά και την προθεσμία που έχει η συλλογικότητα Rosa Nera, ώστε να εγκαταλείψει το κτήριο -βάσει σχετικής υπουργικής απόφασης- εντός δεκαπέντε ημερών όπως και ισχύει για όλα τα δημόσια κτήρια που τελούν υπό κατάληψη. Το δεύτερο θέμα, αφορά στην επένδυση του ομίλου Motor Oil για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Σούδας –επενδυτική πρόταση που έχει εγκριθεί από τη ΡΑΕ- .

Σε ότι αφορά το κτίριο της 5ης Μεραρχίας που επί Πρυτανείας του σημερινού υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη είχε παραχωρηθεί σε ιδιώτη για την κατασκευή Boutique Hotel, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, κράτησε αποστάσεις, αφού τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνονται καταλήψεις δημόσιων κτιρίων, ενώ υπενθύμισε ότι ο ιδιώτης ήδη καταβάλει το μίσθωμα. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να έχει συζητήσει το θέμα, όσο αυτό ήταν ανοικτό, αφού η σύμβαση παραχώρησης διάρκειας 25 χρόνων είναι ήδη σε πλήρη ισχύ, επεσήμανε για να προσθέσει ότι δεν είναι σωστό να αμφισβητούνται αποφάσεις που λαμβάνονται από συλλογικά όργανα, όπως η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου.

Σε ότι αφορά τη Motor Oil, o κ. Σημανδηράκης δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει το θέμα και ότι αυτό θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια, προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές αντιπροτάσεις.


Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Γιάννης Σαρρής, μίλησε για τα συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά και για τις εξελίξεις σε ότι αφορά στο εργοστάσιο της ΑΒΕΑ. Ακούστε τη συνέντευξή του:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3801LFy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη