Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου

Επίσημη πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έστειλε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο και έρχεται σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται σε ένταση μετά και την ενέργεια του Ερντογάν να υπογράψει συμφωνία με την Λιβύη για την ΑΟΖ, διαγράφοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί στον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να αναδείξει τη σημασία της ως πυλώνα σταθερότητας, αλλά και ως ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Ως προς την επίσημη συνάντηση στις 7 Ιανουαρίου η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου 2020. Η επίσκεψη αυτή θα τιμήσει τους ισχυρούς οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, έναν σημαντικό σύμμαχο στο ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών στο να ενισχυθεί η σταθερότητα, η ευημερία και η συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει επίσης τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως».



via Ειδήσεις https://ift.tt/2Y8ERr2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη