Έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη κατά του Νίκου Γεωργιάδη

Της Άννας Κανδύλη

Έπαυσε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων την ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Στην παύση της δίωξης λόγω παραγραφής οδηγήθηκε το Δικαστήριο κατόπιν των προβλέψεων του νέου Ποινικού Κώδικα, κάνοντας δεκτή σχετική ένσταση του πρώην βουλευτή.

Όπως σημείωσε η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της, ουσιαστικά είναι «μονόδρομος» να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, αν και η ίδια δεν το επιθυμεί.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πώς μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να παραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, χωρίς να του δοθεί κανένα ελαφρυντικό.



via Press24.gr https://ift.tt/37XZavX
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη