Απειλούν με κινητοποιήσεις τα συνδικάτα για τις πορείες στο πεζοδρόμιο...«Μήπως να κλείνουμε ραντεβού;»

photo: Eurokinissi

Την έντονη αντίδραση των συνδικάτων, τα οποία απειλούν να απαντήσουν με κινητοποιήσεις, προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συγκεκριμένο σχέδιο περιορισμού για τις πορείες και τις διαδηλώσεις

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων αναμένουν να δουν το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη οι πορείες ή οι διαδηλώσεις οι οποίες είναι μικρού όγκου θα μπορούν να περιορίζονται στον αντίστοιχο χώρο του οδοστρώματος της κάθε πόλης ή θα μπορούν να διοχετεύονται από συγκεκριμένες οδούς.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης μιλώντας στο Dikaiologitika News υπογράμμισε ότι "κανένα συνδικάτο δεν έχει βίτσιο να κλείνει τους δρόμους της Αθήνας" σημειώνοντας οτι αν οι νομοθετικές παρεμβάσεις είναι υπέρ των πολλών τότε κανένα συνδικάτο δεν έχει λόγο να κατέβει στους δρόμους. Ο κ. Κιουτσούκης τόνισε ότι τα συνδικάτα επιθυμούν διάλογο που εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου να καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς και τα συνδικάτα και να βρεθεί μία λύση. Κι αυτό γιατί όπως είπε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ "προφανώς αν οι διαδηλωσεις είναι μικρές και λίγων δεν θα πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό μιλώντας στο Dikaiologitika News σημείωσε ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση παίζει άλλο ένα επικοινωνιακό παιχνίδι τονίζοντας οτι "ο μήνας του μέλιτος θα τελειώσει". Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να ασχοληθεί με πιο σοβαρά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και την καθημερινότητα τους ενώ αναρωτήθηκε "μήπως θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού;".

Πάντως ο κ. Χότζογλου υπογράμμισε ότι το θέμα της ταλαιπωρίας των πολιτών λόγω του κλειστού κέντρου θα πρέπει να αφορά και την αστυνομία καθώς όπως είπε στην τελευταία κινητοποίηση είχαν κλείσει όλο το κέντρο της Αθήνας 2,5 ώρες πριν την κινητοποίηση.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Y8Y2kE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη