Συρία: Τουρκικά πυρά κοντά σε σχολείο-Παιδιά μεταξύ των νεκρών

Συρία: Τουρκικά πυρά κοντά σε σχολείο-Παιδιά μεταξύ των νεκρών

Πυρά του τουρκικού πυροβολικού έπληξαν τη Δευτέρα συνοικία της πόλης Ταλ Ριφάατ στη βόρεια Συρία κοντά σε σχολείο, την ώρα που οι μαθητές έβγαιναν από το κτίριο, σκοτώνοντας 11 πολίτες, οι 8 από τους οποίους ήταν παιδιά. Oι τραυματίες είναι περισσότεροι από 20. Η πόλη ελέγχεται από τους Κούρδους της Συρίας και εκεί έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από τις περιοχές που κατέλαβε η Τουρκία το Μάρτιο του 2018.

Η επίθεση έγινε, σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, στην επαρχία Χαλέπι, σε σχολείο της κουρδικής πόλης Ταλ Ριφάτ που βρέθηκε στο στόχαστρο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία απειλούσε να καταλάβει την στρατηγικής σημασίας πόλη που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νότια από τα σύνορα της Τουρκίας, από το περασμένο έτος, αλλά η Ρωσία παρενέβη για να σταματήσει την προγραμματισμένη επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, κατηγορεί τον υποστηριζόμενο από τη Μόσχα καθεστωτικό στρατό της Συρίας, για νέους βομβαρδισμούς «στη ζώνη εκεχειρίας» του Ιντλίμπ, υποστηρίζοντας ότι σημειώθηκαν νέες απώλειες αμάχων.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2RfKX7Q
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη