Δημιουργούν νέο δίκτυο οπτικών ινών

Δημιουργούν νέο δίκτυο οπτικών ινών

Στη  δημιουργία ενός νέου δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiber to the Home (FTTH), που θα καλύπτει περίπου 1200 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, προχωρά ο  Όμιλος ΟΤΕ, με τη στήριξη της Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα εγγυάται ταχύτητες Internet 100Mbps & 200Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του τελικού χρήστη.  

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ομίλου παρουσία του Αντιδημάρχου Γιώργου Διονυσίου επέφερε θετικά αποτελέσματα για το Δήμο  και δημιουργήθηκε μια γέφυρα γνώσης και επικοινωνίας η οποία επισφράγισε υλοποίηση δράσεων και ενεργειών της ψηφιακής διακυβέρνησης και παροχές που θα απολαμβάνουν οι δημότες.

Σε σχετικό δελτίο τύπου  του Δήμου αναφέρεται ότι πρόκειται για τον πρώτο Δήμο στο Β.Α. Αιγαίο που υιοθετεί και υλοποιεί άμεσα τη δημιουργία τέτοιου Δικτύου.

«Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, αντιλαμβανόμενος τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων και των τοπικών επιχειρήσεων για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, στηρίζει την υλοποίηση του έργου, χορηγώντας τις απαιτούμενες άδειες και διευκολύνοντας τις εργασίες αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου. Ήδη, με τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής παρέχονται υψηλές ταχύτητες σε περίπου 4000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber, αρχιτεκτονικής Fiber to the Cabinet (FTTC) που έχει υλοποιηθεί.

Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα. Μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και αποστέλλονται εξαιρετικά γρήγορα, ενώ μπορούν να γίνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online.

Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δίκτυα οπτικών ινών διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με ταχύτητα, αξιοπιστία και ασφάλεια».

The post Δημιουργούν νέο δίκτυο οπτικών ινών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2DCy8fs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.