Τα εργατικά ατυχήματα και οι εργασιακές σχέσεις στο επίκεντρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Τα εργατικά ατυχήματα και οι εργασιακές σχέσεις στο επίκεντρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Τα εργατικά ατυχήματα, τα ασφαλιστικά ζητήματα και τις εργασιακές σχέσεις, θα απασχολήσουν στο άμεσο διάστημα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, το οποίο θα συγκληθεί εκτάκτως για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Η συνεδρίαση, αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για το θέμα:

"Η Κρήτη είναι πρωταθλήτρια στα εργατικά ατυχήματα, η παραβατικότητα ανθίζει ολοένα λόγω της έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών και του απαρχαιωμένου νομοθετικού πλαισίου, οι εργασιακές σχέσεις γίνονται δυσκολότερες με την μη εφαρμογή των Σ.Σ.Ε, η παράβαση του ωραρίου εργασίας καθώς και η εντατικοποίηση της εργασίας, είναι ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν και το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των Κρητικών αποτελείτε από εργαζόμενους του νησιού μας.
Στόχος μας δεν είναι μόνο η επίλυση των εργασιακών ζητημάτων, αλλά και τα εν γένει προβλήματα που απασχολούν την Κρητική κοινωνία, όπως η κλιματική αλλαγή, η στήριξη του πρωτογενή τομέα του νησιού της Κρήτης, όπου θα τεθούν από το ΕΚΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το ΕΚΗ ευελπιστεί το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής να αποδώσει ''καρπούς'' με αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που να συνάδουν στην προσπάθεια καταπολέμησης των παραπάνω ζητημάτων, με στόχο την εργασιακή ασφάλεια και την εργασιακή ευημερία των εργαζομένων του νησιού μας και γενικά την ανάπτυξη του τόπου μας".

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2OEK1bb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη