Μερική αναίρεση της απόφασης στην υπόθεση του καθηγητή μουσικής για τις ασέλγειες σε μαθήτριες του

Μερική αναίρεση της απόφασης στην υπόθεση του καθηγητή μουσικής για τις ασέλγειες σε μαθήτριες του

Μερική αναίρεση απόφασης για ποινή κάθειρξης 5,5 ετών που είχε επιβληθεί σε καθηγητή μουσικής για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικων μαθητριών του μετά την αίτησή του στον Άρειο Πάγο.

Καθηγητής μουσικής ο οποίος διατηρεί ωδείο, καταδικάστηκε μεν από τα δικαστήρια του Πειραιά, σε κάθειρξη 5,5 ετών για ακόλαστες πράξεις κ.λπ. σε βάρος 11χρόνων μαθητριών του, αλλά το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δέχθηκε την αίτησή του, αναίρεσε μερικά την απόφαση και ανέπεμψε την υπόθεση για νέα κρίση στο ίδιο δικαστήριο.

Ο καθηγητής, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, επί 25 χρόνια διετέλεσε μουσικός στο Λιμενικό Σώμα (1959-1984), καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5,5 ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα (συνολικά 10.040 ευρώ) για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας (337 Π.Κ.), κατά συρροή άπαξ και κατ' εξακολούθηση, και της βάναυσης προσβολής της αιδούς άλλου με ακόλαστη πράξη ενεργούμενη ενώπιον προσώπου νεότερου των 15 ετών (353 παρ.2β Π.Κ.) κατ' εξακολούθηση».

Όμως, το Ε' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αναίρεσε μερικά την απόφαση του Πειραιά, αφενός γιατί για το αδίκημα της «βάναυσης προσβολής της αιδούς άλλου με ακόλαστη πράξη» έχει επέλθει παραγραφεί (5ετής), αφετέρου δεν ελήφθησαν υπόψη τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση των πράξεών του.

Η δράση του καθηγητή εξελίχτηκε κατά τη διετία 2010 -2011 σε βάρος 11χρονων μαθητριών του που προσερχόντουσαν στο ωδείο που διατηρούσε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το καλοκαίρι του 2010, κατά τη διάρκεια μαθήματος της 11χρονης και μιας συνομήλικής της, ο 70χρονος τότε καθηγητής «θώπευε τις δύο ανήλικες στους ώμους, στην πλάτη, στη μέση και στα χέρια και τις προέτρεψε να του δώσουν φιλί στο μάγουλο, όπως και έκαναν, να φιλήσουν η μία την άλλη, το οποίο επίσης έκαναν, και στη συνέχεια να φιλήσουν η μία την άλλη στο στόμα, προσποιούμενος εκ των υστέρων ότι το είπε χάριν αστεϊσμού».

Ωστόσο «εκείνες αρνήθηκαν να το πράξουν».Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2011 και ενώ η ίδια ανήλικη έπαιζε πιάνο, «εκείνος πίσω από το πιάνο θώπευε τα γεννητικά του όργανα…, συνέχισε δε την πράξη του ακόμη και όταν αυτή έγινε αντιληπτή από την ανήλικη, στην οποία υπέδειξε να συνεχίσει να παίζει πιάνο».

Μία με δύο εβδομάδες αργότερα, αμέσως μετά το πέρας του μαθήματος μουσικής με την ίδια ανήλικη μαθήτρια, άρχισε να επιδίδεται σε πράξεις αυτοϊκανοποίησης. Σύμφωνα δε με τη δικαστική απόφαση, ο καθηγητής «έπραξε τα ανωτέρω με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του που διεγείρεται από ανήλικα κορίτσια και έτσι προσέβαλε βάναυσα τη γενετήσια αξιοπρέπειά τους».

Λίγες ημέρες αργότερα, ο καθηγητής και η ίδια 11χρονη ήταν μόνοι τους στο ωδείο και ο πρώτος αιφνιδίως ολοκλήρωσε το μάθημα ενώ η μαθήτρια εσπευσμένα εγκατέλειψε το ωδείο. Ενώ βρισκόταν στον δρόμο για το σπίτι της, συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει ένα προσωπικό της αντικείμενο και για τον λόγο αυτό γύρισε πίσω και μπήκε στο ωδείο καθώς η πόρτα είχε παραμείνει ανοιχτή.

«Φτάνοντας στην αίθουσα διαπίστωσε ότι τα φώτα ήταν κλειστά και ο καθηγητής καθισμένος σε μια καρέκλα επιδιδόταν εκ νέου σε πράξη αυτοϊκανοποίησης».Στην απόφαση του Αρείου Πάγου τονίζεται ότι παρά την παρουσία της ανήλικης ο καθηγητής συνέχισε, με αποτέλεσμα αυτή να εγκαταλείψει τον χώρο ταραγμένη.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2sv2U7N
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη