Έξι καλλιτέχνες σε έναν απροσδιόριστο αριθμό αφηγήσεων

κεζ  – Προετοιμασία

Μια ομάδα καλλιτεχνών συναντιούνται και δημιουργούν για ένα προκαθορισμένο διάστημα κάτω από κοινή στέγη. Εξακολουθούν να δουλεύουν σταθερά και να αξιοποιούν το προσωπικό τους καλλιτεχνικό λεξιλόγιο, παράλληλα όμως ανακαλύπτουν τα κοινά σημεία με τους άλλους σύνοικους καλλιτέχνες και αξιοποιούν  τη συγκατοίκησή ως μια αναγεννητική δύναμη στη δική τους δουλειά. Είναι μια εικαστική «συνομιλία» που έχουμε την ευκαιρία τα αποτελέσματα της να δούμε στην Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου από τις 16 Δεκεμβρίου ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Γιώργος Καβούνης – Λεπτομέρεια

Στη συνάντηση αυτή συμμετέχουν έξι καλλιτέχνες οι Barba Dee, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Π. Καβούνης, KEZ, Taxis και WD (Wild Drawing). Έχοντας κοινό σημείο αναφοράς τη δράση στο δημόσιο χώρο δημιούργησαν μια in situ εικαστική εγκατάσταση στο Ατελιέ του ΚΤΙΡΙΟΥ 1, ένα χώρο της Πινακοθήκης που ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό. Η έκθεση τιτλοφορείται «6 ΕΞΗ*» γίνεται σε επιμέλεια του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου και εστιάζει στη δημιουργική έξη των καλλιτεχνών, ως μια «παθολογική συμπεριφορά που επαναλαμβάνεται», εγγενές χαρακτηριστικό που τους ωθεί να πειραματίζονται και να δημιουργούν σε οποιοδήποτε χώρο, με οποιοδήποτε μέσο.

Barba dee

Παρουσιάζονται έξι διαφορετικές εγκαταστάσεις που περιέχουν τοιχογραφίες, ζωγραφικά έργα και γλυπτά, οι οποίες οροθετούνται μεν χωρικά ως διαφορετικές ιστορίες των έξι εικαστικών, παράλληλα δε, αναπτύσσουν ένα διάλογο μεταξύ τους, ο οποίος αναπόφευκτα προέκυψε κατά τη περίοδο που οι καλλιτέχνες εργάστηκαν εκεί. Συντίθεται έτσι, μια ευρύτερη εικαστική εγκατάσταση που μπορεί να εμπνεύσει απροσδιόριστο αριθμό αφηγήσεων.
Αρχική εικόνα: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Λεπτομέρεια

wd

taxis 2

Event Information
Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, Ελ. Βενιζέλου 63-71, Ν. Ιωνία 14231, Αθήνα
Εγκαίνια: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 16 Δεκεμβρίου – 29 Φεβρουαρίου 2020
Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 -19.00  Σάββατο 11.00 -15.00 Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ. 210 2710472, fax 210 2712653, info@vogiatzogloucollection.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Έξι καλλιτέχνες σε έναν απροσδιόριστο αριθμό αφηγήσεων appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2sBuwIp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη