Α. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει, μετασχηματίζεται»

Α. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει, μετασχηματίζεται»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει, μεγαλώνει, μετασχηματίζεται. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε μαζί αυτό το μεγάλο βήμα που πιστεύω ότι είναι αναγκαίο και αυτό γιατί θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει σε μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να κινηθεί στην κατεύθυνση και στις ράγες προόδου,» ανέφερε εχτές βράδυ από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-Πολιτική Συμμαχία και τόνισε πως «στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα ζωντανό, λαϊκό ,μαζικό ,έτοιμο να κυβερνήσει.»

«Με πολύ μεγάλη ταχύτητα διαψεύδονται οι προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε ένα μεγάλο μέρος των πολιτών καταφέρνοντας να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην ΝΔ και τόνισε πως «έχουμε μία κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας.»

Σε σχέση με την πολιτική εξαπάτηση, «είχαν κάνει σημαία τους προεκλογικά τη μεσαία τάξη και τις ελαφρύνσεις που θα φέρουν στη μεσαία τάξη. Αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις. Βλέπουμε μια στοχευμένη πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων και ελαφρύνσεων όχι σ' αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη και δεν αναφέρομαι μόνο σ' αυτούς που με επιμέλεια προσπαθήσαμε να σώσουμε και σώσαμε απ΄την καταστροφή στα δύσκολα χρόνια, αλλά και σε αυτούς που αναγκαστήκαμε να αδικήσουμε και αναφέρομαι στα μεσαία εισοδήματα. Στοχευμένες ελαφρύνσεις υπάρχουν μονάχα στα μεγάλα εισοδήματα. Δημιουργήσαν ένα κλίμα προσδοκιών που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα κι όταν διαψεύδονται αυτές οι προσδοκίες τότε δημιουργείται ένα τσουνάμι πολιτικών εξελίξεων,» είπε και πρόσθεσε :«Αμέσως μετά τις εκλογές αυτά που εμείς είχαμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε, βγάζοντας τη χώρα από τα μνημόνια, αφήνοντας ένα ρυθμισμένο δημόσιο χρέος, γιατί αυτή ήταν ίσως από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διακυβέρνησής μας, αφήνοντας 37 δις ως μαξιλάρι ρευστότητας, είχανε την επιλογή να σπεύσουν να δώσουν επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να προσθέσουν στις ελαφρύνσεις που εμείς είχαμε νομοθετήσει για τον ΕΝΦΙΑ.»

«Απόγειο» της fake αριστείας, χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας την είδηση ότι, «ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, ο κ. Διαματάρης εκδότης του Εθνικού Κήρυκα, εφημερίδας στην Ομογένεια, που επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα άλλο από το να δυσφημεί, να λοιδορεί και να λασπολογεί εναντίον της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει στο βιογραφικό του ότι είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο πανεπιστήμιο Columbia». Γεγονός που όπως επεσήμανε διαψεύδει το εν λόγω πανεπιστήμιο. Δεν έχει πτυχίο, δεν είναι απόφοιτος. Αυτό είναι το κράτος των αρίστων, είναι το κράτος της fake αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας. Είναι αυτό που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και πρέπει να το ξεχάσουμε να το υπερβούμε», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσέ : «περιμένω μια απάντηση σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη για τον υφυπουργό του. «Αν τον κρατήσει , σημαίνει ότι δεν έχουν ιερό και όσιο. Περιμένω τουλάχιστον να τον αποπέμψει από την κυβέρνησή του γι' αυτή τη μεγάλη εξαπάτηση.»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό «από 5.000 η Μόρια σήμερα έχει 15.000.Δεν θα πω ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για την αύξηση των ροών. Αυτό που θα πω είναι ότι ήρθαν χωρίς σχέδιο και ότι είναι εγκλωβισμένοι στην ρητορική στην προεκλογική ,τη ρητορική που έρχεται να χαϊδέψει τα αυτιά κάποιων που πιστεύουν ότι οι λύσεις είναι εύκολες. Τα κάνανε θάλασσα,» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ,πως «δεν είναι εύκολο πρόβλημα, είναι δύσκολο και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τις λύσεις στο πρόβλημα αυτό.»

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/37WTKS1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.