Φώφη Γεννηματά : “Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες” .

Φώφη Γεννηματά :

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά έπειτα από την επίσκεψή της στη Σάμο. 

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή η κα Γεννηματά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της:
"Πήγα και στη Σάμο πριν λίγο καιρό. Όταν πήγα το Κέντρο φιλοξενούσε, σχήμα λόγου το φιλοξενούσε, 5.750 άτομα. Σήμερα ο αριθμός έχει ξεπεράσει τα 6.900.

Δίπλα στην πόλη, μέσα στα σπίτια τους είναι ο καταυλισμός.

Δέχτηκαν να γίνει νέα δομή δυναμικότητας 1.200 ανθρώπων και κλειστό κέντρο για άλλους 300.

Και εσείς τώρα ανακοινώνετε δομή για 5.000. Για ποια αποσυμφόρηση μιλάτε; Η υπομονή στη Σάμο έχει εξαντληθεί. Έχουν ήδη πέσει θύματα εξαπάτησης πάρα πολλές φορές, γι αυτό δεν σας πιστεύουν.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες.

Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι και είναι ντροπή για τη χώρα μας , για την Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας να ζουν άνθρωποι , πρόσφυγες κάτω από αυτές τις συνθήκες."

Στα πλαίσια της απάντησής του ο κ. Πρωθυπουργός δήλωσε:

" Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αυτή η εποχή έχει περάσει. Τα σύνορα πλέον φυλάσσονται.

Αναφερθήκατε στην Σάμο, έχω απόλυτη κατανόηση του προβλήματος. Το πρόβλημα είναι ο άθλιος καταυλισμός στο Βαθύ. Στη θέση του θα είναι νέα δομή μακρυά από την πόλη με μεγαλύτερη χωρητικότητα από αυτή που είχε η παλιά. Βέλτιστη λύση δεν υπάρχει. Χαίρομαι που οι τοπικοί παράγοντες κατανοούν ότι αυτή η πρόταση είναι η καλύτερη δυνατή."

Δυστυχώς ο εμπαιγμός των νησιωτών συνεχίζεται στο δρόμο που χάραξε και η προηγούμενη Κυβέρνηση. Έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, ελπίζουμε να κατανοήσουν οι κυβερνώντες πως το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό και όχι εθνικό. Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων και να σηκώσουν τα βάρη όλες οι χώρες και όποια αρνείται να έχει οικονομικές κυρώσεις. Ή υπάρχει αλληλεγγύη στην Ευρώπη και προχωράμε όλοι μαζί ή δεν υπάρχει. Δεν μπορεί μόνο η Ελλάδα να σηκώνει όλα τα βάρη. Πρέπει η FRONTEX να γίνει επιτέλους πραγματική συνοριοφυλακή και όχι μόνο να παρατηρεί, να κάνει και προσυνοριακό έλεγχο στο έδαφος της Τουρκίας και να σταματάει τις βάρκες και τους διακινητές από πριν.

Κύριε Πρωθυπουργέ τα σύνορά μας δεν φυλάσσονται επαρκώς, αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι αυξημένες ροές που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα. Επίσης θα ήταν ενδιαφέρον να μας εξηγήσετε πως οι καθολικές και εκκωφαντικές αντιδράσεις και η αντίθεση του συνόλου των τοπικών κοινωνιών, μέσω των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων τους στον Α' και Β' βαθμό αυτοδιοίκησης (που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από την παράταξή σας), μεταφράζονται από εσάς ως συναινετικές και υποστηρικτικές προς την δημιουργία νέων δομών μεγάλης χωρητικότητας στα νησιά μας.

Επίσης κατά την επίσκεψη της κ. Γεννηματά στο νησί μας της παραδόθηκε, από την Ν.Ε. Σάμου και την Τοπική Οργάνωση Καρλοβάσου του Κινήματος, υπόμνημα για τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στις δομές Υγείας του νησιού μας. Μετά από συνεργασία με τον Βουλευτή Αργολίδας και υπεύθυνο του τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ανδρέα Πουλά κατατέθηκε ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί και τις άμεσες ανάγκες που προκύπτουν στο Γ.Ν. Σάμου και στο Κ.Υ. Καρλοβάσου.

The post Φώφη Γεννηματά : "Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες" . appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/37Zbhc6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη