Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Βοιωτίας κας Γιώτας Πούλου για τις Ανάγκες Προσλήψεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού - Παραϊατρικού προσωπικού στα διασυνδεόμενα ΓΝ Λιβαδειάς - ΓΝ Θηβών

Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Βοιωτίας, Γιώτας Πούλου, προς τον Υφυπουργό Υγείας, κο Κοντοζαμάνη για τις Ανάγκες Προσλήψεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού - Παραϊατρικού προσωπικού στα διασυνδεόμενα ΓΝ Λιβαδειάς - ΓΝ Θηβών.

Συζητήθηκε την Παρασκευή, 29.11.2019 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Βοιωτίας, Γιώτας Πούλου, προς τον Υφυπουργό Υγείας, κο Κοντοζαμάνη για την ανάγκη άμεσων προσλήψεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού - Παραϊατρικού προσωπικού στα διασυνδεόμενα ΓΝ Λιβαδειάς - ΓΝ Θηβών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Βουλευτής  τόνισε ότι αν και με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για το 2019 είχε εγκριθεί η προκήρυξη 940 θέσεων μονίμων ιατρών για τα νοσοκομεία, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει σχετικά ενώ και η προκήρυξη 2Κ/2019 για 1.116 θέσεις νοσηλευτών – παραϊατρικού προσωπικού, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί παρά τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, καμία εξέλιξη δεν υπάρχει για την πρόσληψη των 5 και 4 θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. που έχουν ήδη προκηρυχθεί στα ΓΝ Λιβαδειάς και ΓΝ Θηβών αντίστοιχα. Επιπλέον αναμένονται και συνταξιοδοτήσεις ακόμη 5 ιατρών μέχρι το τέλος του 2019.

Δεν είναι όμως προτεραιότητα της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των Νοσοκομείων και αρνείται σχεδόν ιδεοληπτικά να προχωρήσει με τον προγραμματισμό προσλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις καταγεγραμμένες από το 2018 ανάγκες των Νοσοκομείων. Αντίθετα, η μόνη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν ο διορισμός νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία, με αποκλειστικό και μόνο προσόν, καθώς φαίνεται, την κομματική τους ταυτότητα στη Νέα Δημοκρατία.

Η Βουλευτής απηύθυνε έκκληση για την άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των διασυνδεόμενων ΓΝ Λιβαδειάς- ΓΝ Θήβας και ευθέως έθεσε το ερώτημα αν ο «επανασχεδιασμός προσλήψεων», τον οποίο προφασίστηκε ο κος Υφυπουργός, αποσκοπεί στην καθυστέρηση αντιμετώπισης καταγεγραμμένων αναγκών των Νοσοκομείων, στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ίσως στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Οι τοποθετήσεις στην Ολομέλεια της Βουλής:



via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/2Rao71e
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη